UA Рус

Відповідальність освітян за освіту: досвід країн ЄС та Великої Британії

Відповідальність освітян за освіту: досвід країн ЄС та Великої Британії

Служба освітнього омбудсмена продовжує серію публікацій щодо відповідальності батьків, учнів та освітян за здобуття шкільної освіти. Цього разу проаналізовано питання щодо обов’язків та відповідальності педагогічних працівників та керівників шкіл у країнах ЄС та Великої Британії.

У службі освітнього омбудсмена наголосили, що у більшості іноземних країн головними стандартами поведінки вчителя є підтримка громадської довіри до професії, дотримання стандартів етики та поведінки в школі й за її межами, гідне ставлення до учнів, побудова стосунків, заснованих на взаємній повазі.

Досвід Польщі

Відповідно до статті 5 польського Закону про освіту, вчитель у своїй дидактичній (прим. – навчальній) і виховній діяльності та вихователь зобов’язаний керуватися добробутом учнів, піклуватися про їх здоров’я, моральну та громадянську позицію, поважати  особисту гідність учня.

Значна увага в польському  законодавстві приділяється відповідальності школи за здоров’я дитини.

Статут школи має визначати організацію та форми співпраці між школою та батьками в галузі навчання, виховання, догляду і профілактики.

При зарахуванні до дитячого садка чи школи батьки дитини передають директору закладу дані про здоров’я дитини, які вони вважають важливими, а також дані про режим харчування та психофізичний розвиток дитини.

Школи зобов’язані реалізувати просвітницько-профілактичну програму, яка охоплює зміст освіти та заходи, адресовані учням, а також профілактичний зміст і заходи, спрямовані на учнів, вчителів і батьків. Просвітницько-профілактична програма розробляється на основі результатів щорічної діагностики, яка включає аналіз, що відбувається в шкільному середовищі, потреби розвитку учнів, зокрема захисні фактори та фактори ризику, особливу увагу до ризиків, пов’язаних із вживанням психотропних засобів та психоактивних речовин. Діагностування здійснює керівник школи або уповноважений ним працівник.

Відповідно до польського законодавства, учитель зобов’язаний:

  • надійно виконувати завдання, пов’язані з дорученою посадою та основними функціями школи: дидактичною, виховною та охоронною, зокрема завдання щодо забезпечення безпеки учнів під час проведення занять, які організовує школа;
  • підтримувати кожного учня в його розвитку;
  • прагнути до всебічного розвитку особистості;
  • удосконалюватися професійно, відповідно до потреб школи;
  • виховувати молодь у любові до батьківщини, у повазі до Конституції Республіки Польща, в атмосфері свободи совісті та поваги до кожної людини;
  • дбати про формування в учнів моральних і громадянських позицій відповідно до ідеї демократії, миру і дружби між людьми різних націй, рас і світоглядів.

Відповідно до польського законодавства посаду вчителя може обіймати особа, яка:

  • має вищу освіту з відповідною педагогічною підготовкою або закінчила педагогічний заклад і починає працювати на посаді, для чого достатньо кваліфікована;
  • поважає основні моральні принципи.

За невиконання своїх педагогічних обов’язків вчитель може нести дисциплінарну, кримінальну або цивільно-правову відповідальність.

Дисциплінарними стягненнями педагогічних працівників є:

  • догана з попередженням;
  • звільнення;
  • звільнення з роботи із забороною прийняття покараного на роботу за фахом вчителя протягом 3 років після покарання;
  • відсторонення від педагогічної діяльності.

Вчитель зобов’язаний піклуватися про здоров’я та безпеку учнів під час їх перебування у школі. Неналежне виконання цього обов’язку може загрожувати вчителю кримінальною відповідальністю. Залежно від тяжкості провини та умисності на вчителя можуть накласти покарання: штраф, обмеження волі або позбавлення волі на різний строк.

Якщо вчитель своїми діями заподіяв шкоду учню або міг завдати йому шкоди – він може нести цивільно-правову відповідальність.

 Досвід Швеції

Обов’язки та відповідальність директорів шкіл (шкільних підрозділів) та вчителів у Швеції визначаються, зокрема “Законом про школу”.

Муніципалітет повинен забезпечити, щоб діти шкільного віку, які не відвідують школу, здобували встановлену освіту в будь-який інший спосіб Директор повинен забезпечити, щоб учні, які навчаються під його керівництвом, завершили навчання.

Якісна робота на рівні школи повинна проводитися за участю вчителів, вихователів, іншого персоналу та учнів. Відповідальність за якісну роботу школи несе її директор.

Дітей усіх форм навчання необхідно спрямовувати та стимулювати до навчання та особистого розвитку з урахуванням їхніх умов, потреб та здібностей для досягнення цілей освіти. 

Учням, яким через інвалідність важко виконати визначені критерії оцінювання, необхідно надавати підтримку, максимально спрямовану на протидію наслідкам інвалідності.

Учнів, які швидше за інших опановують освітню програму і відповідно мають високі бали оцінювання або критерії оцінки знань, спрямовують  та стимулюють, щоб  вони продовжували розвивати свої здібності. Учнів необхідно постійно стимулювати до активної участі в роботі школи та здобутті освіти. Інформація та форми впливу на дітей та учнів повинні відповідати їх віку та зрілості.

У початковій школі принаймні раз на семестр учитель, учень і батьки або опікуни повинні спілкуватися, щоб визначити, як якнайкраще підтримати розвиток знань і соціальний розвиток учня, а також які зусилля необхідно докласти, щоб учень розвивався в межах навчального плану. Інформація під час бесіди має ґрунтуватися на оцінці розвитку учня щодо навчальної програми та критеріїв оцінювання знань із предметів, яких учень навчається.

 У 1-5 класах учитель повинен один раз упродовж навчального року проводити з учнем та його батьками (опікунами) бесіду з розвитку відповідно до письмового  індивідуального плану розвитку учня. Під час бесіди учитель має:
  – надати рекомендації для розвитку знань учня та критеріїв оцінювання знань з предметів, із яких учень навчається;
  – підсумувати, які зусилля потрібні учневі, щоб відповідати критеріям оцінювання знань для навчання у наступному році та розвиватися в межах навчального плану. 

Усі учні мають бути впевнені, що в школі створене шкільне середовище, де можна безпечно та спокійно навчатися. Заходи на перервах мають сприяти зосередженню на навчанні. Директор забезпечує профілактичну роботу  в школі, яка спрямована на створення безпеки та навчального спокою.

Підпишіться на email розсилку!

Використання мобільних телефонів та іншого електронного комунікаційного обладнання під час навчання можливе лише за згодою вчителя, і його використання має  сприяти розвитку та навчанню учнів, або якщо це необхідно для адаптації чи спеціальної підтримки дитини. За наявності особливих причин, директор або вчитель може дозволити окремому учневі використовувати мобільний телефон або інше електронне комунікаційне обладнання також в інших випадках.

Директор або вчитель може забрати мобільний телефон або інше електронне комунікаційне обладнання, щоб запобігти збоям у навчанні або образливій фотозйомці, зокрема вирішити, що мобільні телефони та інше електронне комунікаційне обладнання необхідно збирати на початку кожного навчального дня. Пристрій або інше обладнання необхідно повертати не пізніше ніж наприкінці кожного навчального дня. Для кожної школи має бути письмова процедура щодо поводження з мобільними телефонами та іншим електронним комунікаційним обладнанням.

Для безпеки учнів і спокою під час навчання персонал може вживати негайні заходи. Зокрема має повноваження фізично втручатися, щоб запобігти насильству, жорстокому поводженню чи іншим заворушенням. Такий захід може вживатися лише якщо він відповідає меті та іншим обставинам.

За певних умов учитель або інший персонал чи директор можуть прийняти рішення про виключення учня з навчального приміщення, затримання, тимчасове переміщення до іншого класу, переведення до іншої школи. Ці заходи можуть вживатися лише якщо відповідає меті та іншим обставинам.

Учитель або директор може вигнати учня з класу, якщо учень заважає навчанню або неналежно поводиться, а також якщо учень не змінює своєї поведінки після звернення до нього вчителя. За тих самих умов, що й у §7, вчитель або директор можуть вирішити, що учень повинен залишатися в школі під наглядом щонайбільше одну годину після закінчення навчального дня або прибути до школи не пізніше ніж за годину до початку навчання.

Директор несе відповідальність за виконання персоналом обов’язків щодо убезпечення дитини від жорстокого поводження. 

Учитель, вихователь чи інший персонал, якому стало відомо, що дитина вважає себе жертвою жорстокого поводження, зобов’язаний повідомити про це директора. Директор зобов’язаний негайно розслідувати обставини зазначених порушень і, якщо це можливо, вжити заходів, які можуть бути обґрунтовано необхідними для запобігання жорстокому поводженню в майбутньому. Директор або працівники не можуть піддавати дитину цькуванню через те, що дитина брала участь у розслідуванні або повідомила чи звинуватила когось у порушеннях.

Якщо директор або персонал порушує свої зобов’язання, директор повинен відшкодувати дитині збитки, пов’язані з порушенням, а також відшкодувати інші збитки, спричинені порушенням. Однак відшкодування збитків за порушення у випадках, крім цькування, не передбачено, якщо порушення незначне. За наявності особливих причин компенсація за порушення може бути зменшена або повністю скасована.

Справи про відшкодування збитків відповідно до цієї глави повинні розглядатися відповідно до положень Процесуального кодексу про суд у цивільних справах. Однак у таких випадках може бути встановлено, що кожна сторона несе судові витрати, якщо сторона, яка програла справу, мала розумні підстави для розгляду спору.

Учителю можуть винести попередження про скасування ліцензії на право викладання. Це робить Комісія з питань відповідальності вчителів.

Комісія з питань відповідальності вчителів повинна відкликати ліцензію, якщо власник ліцензії, зокрема:

  • був некомпетентним у своїй професійній практиці;
  • у професійній практиці або поза нею був винним у серйозному злочині, що ставить його придатність до роботи вчителем чи вихователем під сумнів;
  • через хворобу чи інші подібні обставини не може задовільно виконувати свою роботу;
  • не виконав наказ про медичний огляд згідно з Розділом 27 §13 тощо.

Досвід Франції

У Франції вчителі всіх рівнів освіти в державних закладах освіти вважаються держслужбовцями, які зобов’язані відповідати за всю шкільну діяльність учнів. Вони забезпечують підтримку самостійної роботи учнів та їх супровід, а також оцінюють учнів. Вони консультують учнів у виборі профорієнтаційного проєкту (вибору професії) в співпраці з освітнім та профорієнтаційним персоналом. 

Учителі інформують батьків учнів та допомагають їм контролювати навчання їхніх дітей у школі. Вони сприяють безперервності навчання під керівництвом директора, забезпечуючи додаткове навчання. 

Учитель має педагогічну свободу, яка здійснюється згідно з програмами та інструкціями міністра, відповідального за національну освіту, та в межах проєкту школи чи закладу за порадою та під контролем членів педагогічного колективу.

Кожен вчитель зобов’язаний підвищувати кваліфікацію. Пропозиція безперервної освіти адаптована до потреб вчителів. Це сприяє їх професійному та особистому розвитку. Безперервне навчання вчителів враховується в управлінні їх кар’єрою. Вчителі можуть брати участь у межах заходів, запланованих проєктом закладу, в акціях на користь технологічних інновацій та трансферу технологі.

Також учителі відповідають за безпеку дитини у школі. Директор зобов’язаний проводити щонайменше одну щорічну інформаційно-роз’яснювальну сесію щодо недопущення жорстокого поводження з дітьми, зокрема насильства в сім’ї сексуального характеру,  для учнів шкіл, коледжів та старших класів, яка включається до розкладу. Ці заняття, організовані з ініціативи директорів, залучають сім’ї та весь персонал, а також державні комунальні служби, місцеву владу та асоціації, зацікавлені у захисті дітей.

Учитель несе цивільно-правову відповідальність, якщо він вчинив провину (необережність, недбалість), яка сприяла заподіянню шкоди, коли учні перебували під його наглядом. Ця помилка може бути його власною провиною або провиною учня чи третьої особи.

У всіх випадках, коли відповідальність працівників громадської освіти настає після або з приводу шкідливих дій, вчинених учнями або студентами, довіреними працівникам відповідно до їхніх функцій, або на шкоду цим учням або студентам у тих же умовах, відповідальність держави замінюється відповідальністю зазначених працівників освіти.

Дії, пов’язані з педофілією та всіма формами сексуального насильства, є злочинами та проступками, які дуже суворо караються Кримінальним кодексом. Якщо вчитель вчинив такий злочин – він несе кримінальну відповідальність.

Досвід Німеччини

Завдання, які вчитель повинен виконувати у своїй повсякденній роботі, викладені в шкільному законі або в загальній постанові про службу вчителів відповідної федеральної землі. Тобто в різних федеральних землях вони можуть відрізнятися. 

У публікації наводиться як приклад зобов’язання вчителів та керівників у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія.

Вчитель у Німеччині – це державний службовець. Відповідно до Загальних положень про службу для вчителів і директорів державних шкіл, обов’язки вчителів, які є державними службовцями, випливають із закону про статус державного службовця, закону про державних службовців землі Північний Рейн-Вестфалія та шкільного розпорядку.

Обов’язки державних службовців включають неупереджене та справедливе виконання службових обов’язків та підтримку вільного демократичного основного порядку, дотримання поміркованості та стриманості в політичній діяльності, поведінку, яка відповідає посаді, якщо необхідно, – висловлювати занепокоєння щодо законності офіційних наказів. Навіть після того, як трудові відносини державного службовця закінчилися, він повинен зберігати таємницю щодо питань, які йому чи їй стало відомо під час службової діяльності.

У межах трудових відносин вчителі-державні службовці мають особливе право на піклування та захист з боку роботодавця під час виконання офіційної роботи.

Учитель зобов’язаний під свою відповідальність виховувати, навчати, консультувати, оцінювати, контролювати та доглядати учнів. Директори шкіл можуть лише в окремих випадках втручатися в навчальну та виховну роботу вчителів у межах своїх повноважень.

Вчителі повинні виконувати свої обов’язки неупереджено та уникати під час навчання всього, що може образити почуття тих, хто має іншу думку.

Вчителі підтримують учнів комплексно та індивідуально, виховують у них самостійність. Ця самостійність також включає розробку ініціатив і пропозицій щодо уроків та шкільного життя, а також відповідальність у шкільних комітетах. Вчителі повинні враховувати відповідні вимоги до навчання і, зокрема, труднощі навчання, особливі здібності, схильності та інтереси, а також особисту життєву ситуацію учнів і працювати над усуненням недоліків.

Педагогічні завдання вчителів також включають інформування та консультування учнів та їхніх батьків. Вчителі зобов’язані продовжувати власну освіту, щоб підтримувати та розвивати свої знання та навички.

Досвід Великої Британії

У Великобританії з 1 вересня 2012 року набули чинності Стандарти вчителів.

Учитель повинен:

  1. Ставити високі очікування, які надихають, мотивують і кидають виклик учням, зокрема:
  • створити безпечне середовище для учнів, яке заохочує до навчання та засноване на взаємній повазі;
  • встановити цілі, які захоплюють і кидають виклик учням будь-якого походження, здібностей і схильностей.
  1. Сприяти прогресу та результатам учнів, зокрема: 
  • нести відповідальність за досягнення, успіхи та результати учнів;
  • бути в курсі здібностей учнів та їхніх попередніх знань і планувати навчання, враховуючи це;
  • спонукати учнів до відповідального та сумлінного ставлення до власної роботи та навчання.
  1. Продемонструвати хороші знання предмета та навчальної програми, зокрема:
  • мати надійні знання відповідного(их) предмета(ів) і галузей навчального плану, розвивати та підтримувати інтерес учнів до предмета та усувати непорозуміння;
  • продемонструвати розуміння та взяти на себе відповідальність за просування високих стандартів грамотності, чіткості та правильного використання стандартної англійської мови, незалежно від спеціалізованого предмета вчителя.
  1. Планувати та проводити добре структуровані уроки, зокрема:
  • передавати знання та розвивати розуміння шляхом ефективного використання часу уроку;
  • виховувати любов до навчання та інтелектуальну допитливість дітей;
  • систематично розмірковувати про ефективність уроків і підходів до навчання;
  • сприяти розробці та забезпеченню захопливої навчальної програми в межах відповідної предметної галузі(й).
  1. Адаптувати навчання відповідно до сильних сторін і потреб усіх учнів, зокрема:
  • знати, коли і як правильно диференціювати, використовуючи підходи, які дозволяють ефективно навчати учнів;
  • мати надійне розуміння того, як цілий ряд факторів може перешкоджати здатності учнів навчатися, і як найкраще їх подолати;
  • мати чітке уявлення про потреби всіх учнів, зокрема з особливими освітніми потребами; осіб із високими здібностями.
  1. Використовувати оцінювання точно та продуктивно, зокрема:
  • знати та розуміти, як оцінювати відповідні предмети та навчальні програми, включаючи вимоги до оцінювання, встановлені законом;
  • використовувати формувальне та підсумкове оцінювання для забезпечення прогресу учнів;
  • використовувати відповідні дані для моніторингу прогресу, встановлення цілей і планування наступних уроків;
  • надавати учням регулярний зворотний зв’язок, як усно, так і через точні оцінки, і заохочувати учнів реагувати на відгуки.
  1. Ефективно керувати поведінкою, щоб забезпечити гарне та безпечне середовище навчання, зокрема:
  • мати чіткі правила та розпорядок поведінки в класах і нести відповідальність за сприяння гарній та ввічливій поведінці як у класах, так і у школі, відповідно до політики поведінки школи;
  • підтримувати добрі стосунки з учнями, використовувати відповідні повноваження та діяти рішуче, коли це необхідно.
  1. Виконувати широкі професійні обов’язки, зокрема:
  • робити позитивний внесок у ширше життя та дух школи;
  • розвивати ефективні професійні відносини з колегами, знаючи, як і коли скористатися порадою та підтримкою спеціалістів;
  • ефективно розгорнути допоміжний персонал;
  • брати на себе відповідальність за покращення викладання через належний професійний розвиток, реагуючи на поради та відгуки колег;
  • ефективно спілкуватися з батьками щодо досягнень і добробуту учнів.

Очікується, що вчитель демонструватиме незмінно високі стандарти особистої та професійної поведінки. 

Головними стандартами поведінки протягом усієї кар’єри вчителя є підтримка громадської довіри до професії та підтримка  високих стандартів етики та поведінки в школі та за її межами шляхом, зокрема: 

  • поводження з учнями з гідністю, побудова стосунків, заснованих на взаємній повазі, і завжди дотримання належних меж, що відповідають професійній позиції вчителя;
  • захист добробуту учнів відповідно до статутних положень;
  • прояв толерантність і повагу до прав інших;
  • не підривати фундаментальних британських цінностей, включаючи демократію, верховенство права, особисту свободу та взаємну повагу, а також толерантність до людей з іншими віросповіданнями та переконаннями;
  • забезпечення того, щоб особисті переконання не виражалися у спосіб, який використовує вразливість учнів або може спонукати їх до порушення закону.

Вчителі повинні належним чином і професійно поважати принципи, політику та практику школи, в якій вони викладають, підтримувати високі стандарти  відвідуваності та пунктуальності. Вчителі повинні розуміти та завжди діяти в межах законодавчих меж, які визначають їхні професійні обов’язки та відповідальність.

У межах загальношкільного чи коледжного підходу до захисту, школи та коледжі повинні сприяти та забезпечити відкриту і прозору культури, в якій усі “занепокоєння” щодо поведінки всіх дорослих, які працюють у школі чи коледжі або від їхнього імені (зокрема вчителі, волонтери) розглядаються швидко та належно. Під “занепокоєннями” в документі розуміється наступна неналежна поведінка дорослого, який працює в школі або від імені школи чи в коледжі:

  • не відповідає кодексу поведінки персоналу, зокрема неадекватно поводиться поза роботою;
  • занадто дружній із дітьми;
  • має улюблених учнів; 
  • фотографує дітей на мобільний телефон, що суперечить правилам школи;
  • індивідуальні заняття з дитиною проводить у відокремленій або закритій зоні, з замкненими дверима;
  • принижує дітей.

Документ зазначає, що школам і коледжам слід своєчасно визначати недоречну, проблемну чи занепокоєну поведінку, щоб:

  • мінімізувати ризик зловживань;
  • переконатися, що дорослі, які працюють у школі чи коледжі або від їхнього імені, мають чітке розуміння професійних кордонів і діяти в цих межах і відповідно до етики та цінностей закладу.

Школи та коледжі мають розробити кодекси поведінки персоналу та захисту дітей із закладеними цінностями школи.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача