UA Рус

Корисні поради для дистанційного навчання

30 січня 2022 2077 Друк
Корисні поради для дистанційного навчання

За два навчальні роки вчителі вже навчились ефективно проводити уроки на дистанційці.

Про це пише 24 канал.

Лайфхаки для дистанційного навчання

1. "А ви не казали, що завтра контрольна"

Часто вчителі бачать картину, коли учень розводить руками й каже "А нам це хіба задавали?!". Після карантину вчителі звикли дублювати завдання у месенджер і кількість таких ситуацій значно скоротилася.

Наприклад, в чатах Viber є така функція, як "Закріплення повідомлень". Для учнів та вчителів це надійний спосіб переконатися, що важлива інформація не загубиться та її побачать всі учасники. Для цього натисніть на потрібне повідомлення > оберіть "Закріпити".

Так можна закріпити домашні завдання, основні теми останнього уроку, оголошення про заходи, форми для заповнення та ще багато чого. Це значно полегшує організацію навчального процесу під час дистанційки.

2. "Як вам книга?: клас, нудна, не читав"

Аби підняти довіру учнів, вчитель має цікавитися їх думкою. Можливо, вони хотіли б на наступному уроці подивитись мультфільм з теми занять. Або ж потрібно вирішити, що дарувати одному з учнів на День народження.

І тут допоможе опитування. Це найкращий спосіб спонукати кожного висловитись, не розпочинаючи довгу дискусію у чаті, яка потенційно потім може перерости у конфлікт. Завдяки опитуванням можна приймати будь-які колективні рішення: тему проєкту, день контрольної роботи і багато іншого.

Для дітей, а особливо підлітків, важливо мати змогу висловитись та зрозуміти, що їх думка має значення. Тому опитування – дієвий спосіб створювати здорову атмосферу у чаті, дозволяючи дітям висловитися без дискусії. Для того, аби створити опитування, просто виберіть відповідну іконку у чаті.

3. "Коли народився Тарас Шевченко?"

Як перевірити в учнів, чи засвоїли вони тему минулого уроку або чи прочитали вони книгу на канікулах? Методистка студії онлайн-освіти EdEra Анна Ваколюк вважає, що одним із варіантів може бути тестування, яке додається до домашнього завдання одразу ж після уроків.

Для цього ви можете використати вікторини у Viber. Створіть запитання та відповіді, визначте правильну відповідь та додайте до неї пояснення. Ви можете переглянути, за яку відповідь проголосувала більшість, і так перевірити засвоєння матеріалу. Або ж дати це завдання як самооцінювання.

Підпишіться на email розсилку!

4. "Завтра батьківські збори – обговоримо підсумки чверті"

Досвід дистанційного навчання вплинув і на формати зустрічей, як між учнями класу, так і батьків з класним керівником. Тепер вони часто проходять в онлайн-форматі. Адже маючи під рукою смартфон, завжди можна вийти на зв'язок, не важливо, де ви знаходитесь у цю мить.

Завдяки функції групових відеодзвінків можна проводити батьківські збори онлайн

Експерти додають, що освіта повинна бути зручною та ефективною для всіх, незважаючи на офлайн чи онлайн формат. У періоди змішаного навчання, можуть виникати складнощі в організації чи спілкуванні класу, тому слід звернути увагу на можливості, які пропонує месенджер.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача