UA Рус

Лайфхаки для кращого запам’ятовування шкільного матеріалу

12 травня 2023 1319 Друк
Лайфхаки для кращого запам’ятовування шкільного матеріалу

В процесі навчання дітям часто не вдається швидко запамятати новий матеріал, що може позначитися на успішності учні та мотивації для подальшого вивчення предмета. Батьки можуть допомогти дитині навчитися утримувати в пам’яті велику кількість знань, застосовуючи прості педагогічні прийоми, що пропонують на порталі «Розвиток дитини».

Математика

Швидко  запам’ятати кількість днів у місяці допоможе метод «кулак». Згинаємо пальці в кулак. Рахуємо зліва направо (великий палець до уваги не беремо), при цьому кожна з чотирьох «кісточок» пальців і трьох заглиблень між ними («канавок») є місяцем, починаючи із січня. Коли ви дійдете до останньої кісточки (липень), поверніться назад до першої кісточки (серпень) і продовжуйте рахунок. У кожному «місяці-кісточці» 31 день, а кожному «місяці-канавці» – 30 днів, за винятком лютого.

Для вивчення таблиці множення можна використовувати прості вірші. Наприклад, «Восьминоги йшли купатись: двічі вісім ніг – шістнадцять» або «Шість гусей ведуть гусят: шість на десять – шістдесят».

Для кращого запам’ятовування системи координат дитині можна нагадати, що коли вона була маленькою, спочатку повзала по підлозі, тобто по горизонталі, а потім почала вставати й ходити (по вертикалі).

Запам’ятати одиниці вимірювання довжини в порядку зростання допоможе акронім «Старенька дала малюкові калач», де перші літери кожного слова означають назви одиниць виміру в порядку їх зростаючого значення, а саме сантиметр, дециметр, метр і кілометр.

Підпишіться на email розсилку!

Правопис

Щоб дитина могла розрізняти слова-омоніми, їй можна нагадати. наприклад, що є коса піщана, коса дівоча, коса, якою косять траву.

«Мавпа Буф» - для запам'ятовування приголосних, після яких пишеться апостроф.

Природознавство

Запам'ятати порядок планет нашої сонячної системи допоможе акронім: «Маша визбирує зорі – монети, Юра стрибає у нові планети». Так дитина зможе запам'ятати планети: Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон.

Для запам'ятовування напрямків компаса використовуйте акронім: «Пінгвін прийшов зустріти сонце». Перші букви слів вказують на назви сторін світу: Північ, Південь, Захід, Схід. Щоб вона не плутала широту з довготою, поясніть, що широта «широка» тому, що проходить через весь екватор («оперізує його»), а довгота «довга», оскільки з'єднує два полюси.

Запам'ятати, від чого залежить погода, допоможе вірш:

Погода залежить від місця, де ти́:
Його висоти, широти, довготи,
Від часу, від вітру, від тиску, звичайно,
Від того, як ти посміхнешся негайно.

За допомогою акроніму «Сонце прокинулось рано-рано і засвітило» дитина запам'ятає п'ять основних класів тварин: ссавці, птахи, риби, рептилії, земноводні.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача