UA Рус

Топ фраз, що спонукають дитину на досягнення

12 вересня 2022 4811 Друк
Топ фраз, що спонукають дитину на досягнення

Коли дитина гарно навчається, із задоволенням відвідує позашкільні секції й постійно прагне досягати кращих результатів – це безумовна радість для всієї родини. Однак частіше батьки стикаються з проблемами, коли дитина впадає в апатію, лінується, не бажає вчитися. Саме тоді важливо допомогти їй підвищити навчальну мотивацію, що спонукатиме до опанування нових вмінь та навичок. Для цього психологи радять використовувати 10 основних фраз у спілкуванні з дитиною.  

1. «У тебе все вийде! Ми в тебе віримо!». Ця фраза досить дієва в моменти, коли дитині важко налаштуватися на виконання нового завдання або зважитись щось зробити нове. В цей момент слід підтримати її, допомогти повірити у власні сили, зміцнити самовпевненість.

2. «Ніколи не кажи: «Я не зможу!». В житті кожного трапляються поразки, хвилини розчарування та зневіри у власні сили. Але немає нічого не можливого. Головне – бажання. Батькам можна навести приклади з власного життя, або з історії відомих людей, коли гарні результати було досягнуто після довготривалих невдач та помилок.

3. «Ти все робиш правильно!». Ця фраза дієва, коли дитина виконує завдання правильно, але без ентузіазму. Треба скорегувати її на правильний напрямок, додавши гарний настрій на шляху до нових звершень.

4. «Ми пишаємося тобою!». Для дитини схвалювання батьків має велике значення, що підвищує впевненість у власних силах та надихає на нові досягнення. 

5. «Ти сильний, успішний та розумний!». Такі фрази програмують дитину на позитивний шлях розвитку  особистості, підштовхують її щоразу пробувати щось нове, без побоювань зробити помилку.

Підпишіться на email розсилку!

6. «Ти здатен подолати всі труднощі!». Дитині слід пояснити, що шлях до успіху складається з  випробувань, які необхідно долати, не зупиняючись, і постійно рухаючись вперед.

7. «Якщо тобі знадобиться наша допомога, ми завжди поруч і підтримаємо тебе!». Дана фраза дозволяє дитині відчувати підтримку батьків, що підвищує впевненість в собі, віру у власні сили та зміцнює самостійність.

8. «Припускатися помилок — це нормально!». Всі люди можуть помилятися. Але найважливішим є вміння визнати власну помилку й спробувати її виправити.

9. «Добрий результат вимагає значних зусиль!». Дитині слід пояснити, що не завжди все виходить одразу. Для досягнення успіху слід плідно та наполегливо працювати.

10. «Ми тебе любимо, незважаючи ні на що!». Батьки іноді забувають говорити дитині таку просту фразу, але вона є найвагомішою для неї, що здатна інколи більше мотивувати, аніж інші фрази.

Частіше спілкуйтеся зі своїми дітьми, адже прості, на перший погляд.  фрази здатні докорінно змінити ситуацію та сформувати в дитині звичку постійно рухатись вперед до нових звершень.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
Теги:
НУШ Школа
Місце в рейтингу новин: 282 місце
Рейтинг: 0 из 5 на основе 0 оцінок
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача