UA Рус

Як відволікти дитину в надзвичайній ситуації: корисні ігри

27 листопада 2022 393 Друк
Як відволікти дитину в надзвичайній ситуації: корисні ігри

Під час надзвичайної ситуації діти переживають сильний стрес, страх та занепокоєння. В цей час дорослі мають оточити дитину увагою, турботою та спробувати відволікти її увагу від неприємних обставин. Задля цього психологи радять пограти в ігри, які навчають конструктивно переживати емоції та знижують рівень стресу.

П’ять відчуттів

Запропонуйте дитині показати 5 предметів певного кольору, торкнутися 4 різних речей (м’яке, шорстке, тверде, вологе, холодне), повторити 3 звуки, які почула навколо, описати словами 2 запахи, що оточують, та спробувати щось їстівне та розказати про свої відчуття (кисле, солодке, хрумке тощо).

Спільна історія

Вигадати разом з дитиною історію, говорячи по одному реченню.

Креативне мислення

По черзі заплющувати очі, а після того, як розплющив, назвати перший предмет, що потрапив у поле зору. Знайти в ньому щось незвичне та придумати новий спосіб його використання.

Підпишіться на email розсилку!

Гра з їжею

Коли дитина їсть щось смачненьке, вона має назвати ознаку, яка починається на ту ж саму літеру, що й назва страви. Наприклад, хліб – хоробрість, морозиво – молодість.

Не може бути

Кожен гравець по черзі називає щось неймовірне (явище природи, випадок, тварину), а інші учасники оцінюють його ідею словами «буває» «не буває».

Пантоніма

По черзі кидайте м’яч, називаючи емоцію, відчуття або мрію. Хто спіймав – показує слово мімікою і жестами. Потім передає м’ч далі.

Чарівник

Дорослий стає чарівником, який знає все про емоції. Дитина може перетворити його на будь-яку емоцію, а дорослий має показати і розказати все про неї. Наприкінці слід розказати, що кожен може стати чарівником – розуміти та перетворювати складні переживання на конструктивні: силу, впевненість, досвід.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача