UA Рус

Як справлятися з хвилюваннями та емоційними «гойдалками», які виникають від чуток та новин про чергові обстріли?

04 грудня 2022 335 Друк
Як справлятися з хвилюваннями та емоційними «гойдалками», які виникають від чуток та новин про чергові обстріли?

У межах «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» за ініціативою першої леді України Олени Зеленської педагоги та психологи телеграм-каналу «Подбай про себе» нагадують про актуальні та прості поради для кожного.

Для того, щоб збалансувати емоційні «гойдалки» психологи радять:

  • Заспокоїтися, зосередитись та проаналізувати ситуацію. Так, все можливо. Але, це вже не вперше і навіть не вдруге. Просто варто ще краще підготуватися.
  • Щодня виділяти 15-30 «антистресових» хвилин. Коли ви відчуваєте хвилювання і постійні «гойдалки» в емоційному стані, легко зневіритися – здається, що обдумати все добре вже ніколи не вийде. Насправді часу потрібно не так багато. Розслабляючись навіть 15-30 хвилин на день – читаючи, займаючись спортом, прогулюючись – ви зможете набагато краще все обміркувати.
  • При перших проявах тривоги варто користуватися своєю перевіреною технікою заземлення: диханням, предметом, який використовуєте для заспокоєння тощо.
  • Перевірити тривожний рюкзак. Зарядити все. Мати їжу та зручний і теплий одяг. Також – набрати воду.
  • Підпишіться на email розсилку!
  • Не давайте хвилюванню та сплеску емоцій приймати рішення за вас. Поговоріть з близькими про ваші відчуття і хвилювання. Говоріть під час такого стану з надійним другом, який зможе спокійніше і зі сторони подивитися на ситуацію і, напевно, вкаже на те, що ви не берете до уваги.
  • Не бійтеся звертатися за підтримкою, зокрема знайдіть для себе групу однодумців чи відповідну групу для спілкування, ресурсну для вас групу в месенджерах чи на сторінках соціальних мереж. Звертайтеся до психолога, якщо відчуваєте, що не можете впоратися з ситуацією самі.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача