UA Рус

Чим зайняти дітей на осінніх канікулах: цікаві ідеї

20 жовтня 2021 1883 Друк
Чим зайняти дітей на осінніх канікулах: цікаві ідеї

Через загострення епідемічної ситуації в країні учні багатьох шкіл країни своєчасно пішли на осінні канікули на початку поточного тижня. В деяких закладах освіти вони розпочнуться  25 жовтня. Чим зайняти дітей під час відпочинку та з користю провести осінні канікули?

Осінь – надзвичайна пора року, яка майорить різноманітними кольорами, приємним ароматом та свіжим повітрям. Якщо триватиме тепла погода, варто якомога більше проводити час на свіжому повітрі, виїхати в подорож, влаштовувати пікніки, походи до лісу, прогулянки парками та скверами, екскурсії по місту.

Урізноманітнити час на природі можна різними забавами та цікавими заняттями. Запропонуйте дитині дослідити навколишнє середовище, поспостерігати за птахами, звірами чи комахами. Можна зібрати різне листя, каштани, гілочки, жолуді та виготовити з них композиції та фігурки.

Підпишіться на email розсилку!

Діти з великим бажанням візьмуть участь в осінньому квесті, який можна влаштувати в парку чи сквері. Хлопці з радістю здійснять подорож за скарбами, а дівчата зрадіють забавам, пов’язаним з творчістю.

Можна влаштувати велоперегони або організувати катання на роликах, чи скейтах, коли діти зможуть показати різні трюки, яким вони навчилися.

Осінь – це найкращий час для сімейних фотосесій на фоні яскравого та різнобарвного листя. Діти з радістю будуть змінювати образи, емоції та локації, що дозволить проявити фантазію, акторські здібності та весело провести час.

Якщо погодні умови не сприяють довгостроковому перебуванню на свіжому повітрі, або немає можливості кудись поїхати, веселе дозвілля можна влаштувати й вдома.

Щодня можна діставати нову настільну гру, та влаштовувати чемпіонат, залучивши всю сім’ю та друзів. Дитині можна запропонувати влаштувати піжамну вечірку з переглядом фільму або мультфільму, на яку покликати друзів. Якщо дитина цікавиться кулінарією, з нею можна приготувати різноманітні смаколики та запросити друзів на чаювання. Їй сподобається участь у школі юного кулінара, коли вона навчиться робити десерти, або швидкі страви на сніданок.

Поєднати корисне з цікавим вдасться, влаштувавши модний показ. Дитині пропонується приміряти речі, підбирати та поєднувати між собою елементи одягу в залежності від стилю, погодних умов. Вдалі образи можна сфотографувати та використовувати як підказку для майбутнього. В такий спосіб вдасться не лише долучити дитину до прибирання в шафі, а й навчити її підбирати одяг в залежності від різних випадків.

Дітям дуже цікаві різноманітні досліди. Можна влаштувати день експериментів або організувати вечір фокусів для членів сім’ї або друзів.

Канікули – це найкращий час для спільного дозвілля всією родиною, яке варто провести весело, цікаво та з користю.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
Теги:
Школа
Місце в рейтингу новин: 760 місце
Рейтинг: 0 из 5 на основе 0 оцінок
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача