UA Рус

Фахівці ДСНС запрошують школярів 5-9 класів на віддалений відеоурок «Обережно міни»

30 вересня 2022 1039 Друк
Фахівці ДСНС запрошують школярів 5-9 класів на віддалений відеоурок «Обережно міни»

В умовах військової агресії з боку сусідньої держави фахівці ДСНС проводять спільну роботу та створюють навчальні матеріали, що допомагають дітям розуміти небезпеку від вибухонебезпечних предметів, навчитись їх розпізнавати та правильно діяти.

У ДСНС наголошують на необхідності чітко виконувати вказівки батьків та педагогів щодо дій під час повітряної тривоги. Діти повинні знати, що не можна нічого чіпати на вулиці, у транспорті, будь-де поза власною оселею,адже вибухівку можуть замаскувати під цілком невинні речі – іграшки, гаманці тощо.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), російськими загарбниками заміновано понад 30 млн га території України. Зокрема, окупанти використовують озброєння, від якого доволі часто страждають діти. Наприклад, ПФМ-1, або, як її називають, «пелюстка» – заборонена міжнародними конвенціями міна, яка викидає касети на дальні відстані. Вона має яскравий колір, тож діти сприймають її за іграшку і намагаються підняти.

Підпишіться на email розсилку!

Фахівці ДСНС запрошують учнів 5-9 класів переглянути онлайн урок «Обережно міни», що створений з метою інформування дітей  про ризики, пов’язані з надзвичайними ситуаціями та вибуховими предметами.

З цього уроку учні та учениці дізнаються, що таке вибухонебезпечні предмети, яких видів вони бувають. Зможуть розпізнати ВНП та зрозуміти алгоритм дій у разі їх виявлення. Тривалість уроку 25 хвилин. 

Записатися на відео урок можна за посиланням.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача