UA Рус

JICA передає ноутбуки цифровим освітнім центрам в Україні

26 травня 2023 370 Друк
JICA передає ноутбуки цифровим освітнім центрам в Україні

Сьогодні, 26 травня 2023 року, під час робочої зустрічі, завдяки підтримці уряду Японії та Японському агентству міжнародного співробітництва JICA Україні передали 340 ноутбуків для доступу до дистанційного навчання у цифрових освітніх центрах. У межах пілотного проєкту 200 ноутбуків уже доставлено в Чернігівську та Київську області, ще 140 буде доставлено до цифрових освітніх центрів Миколаївської області.

«Сьогодні понад 1,5 млн школярів в Україні навчаються дистанційно. Ці діти не мають можливості здобувати освіту офлайн, адже перебувають близько до зон активних бойових дій або їхні школи зруйновано. Багато з учнів не мають доступу до технічного обладнання або інтернету. Наше завдання — забезпечити такий доступ якомога більшій кількості дітей. Цифрові освітні центри є ефективним рішенням для продовження навчання та соціалізації дітей», – наголосив заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній.

У реалізації проєкту JICA також співпрацює з місцевими партнерами. Передавання ноутбуків до цифрових освітніх центрів здійснюється за ініціативи та підтримки благодійного фонду savED, який запустив пілотний центр в Україні в жовтні 2022 року.

«Концепція цифрових освітніх центрів розроблена savED з метою надання швидкої освітньої допомоги постраждалим громадам, де доступ до навчання ускладнений. Центри не просто надають гаджети, але і створюють можливість для дітей здобувати повноцінну освіту, відвідувати позашкільні заняття, спілкуватися та всебічно розвиватися», – наголошує Анна Пуцова, керівниця відділу регіонального розвитку savED.

За основною Грантовою угодою, укладеною між урядами України та Японії, передбачається підтримка біля 85 DLC у 9 областях України – на сході, півдні та півночі країни, де переважає дистанційне навчання. Проєкт зосереджений на забезпеченні центрів необхідним обладнанням, а саме: ноутбуками, планшетами, інтернет-обладнанням, 3Д-принтерами, проекторами, СТЕМ-наборами. JICA також забезпечує передання генераторів у разі вимкнення електроенергії та для обігріву приміщень. Загалом проєкт має на меті охопити майже 50 тис. учнів протягом 2023-2024 років.

Також представники Посольства Японії в Україні під час зустрічі зазначили, що Міністерство освіти і науки України поставило завдання створити 200 цифрових освітніх центрів, щоб діти могли продовжувати навчання навіть у важкі часи. JICA прагне забезпечити обладнанням для дистанційного навчання близько половини таких центрів, а також надати психологічну та соціальну-емоційну підтримку для дітей, використовуючи досвід японських спеціалістів, які відповідали за психічне здоров’я дітей під час великого тохокуського землетрусу в Японії.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача