UA Рус

Мережа українських освітніх хабів в Україні та Європі виросла до 16 центрів

Мережа українських освітніх хабів в Україні та Європі виросла до 16 центрів

За ініціативи Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти і Асоціації інноваційної та цифрової освіти створена мережа українських освітніх хабів, що надають освітні послуги українцям. Лише за декілька місяців вона  виросла до 16 центрів, які розташовані як Україні і у країнах Європи.

Як зауважує Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, створення освітніх центрів є пріоритетним проєктом у сфері освіти під час війни, де системно реалізується концепція навчання впродовж життя (Life Long Learning) і надається можливість українським дітям продовжувати здобувати освіту за державною програмою, а їхнім батькам – отримати роботу чи відкрити власну справу з метою матеріального забезпечення себе та своєї сім’ї.

Освітні хаби безкоштовно надають 14 пропозицій, зокрема вивчення IT, опанування робочих професій, набуття найзатребуваніших навичок для професійного зросту, удосконалювання української та англійської мови, отримання психологічної підтримки тощо.

Перші освітні хаби були відкриті в Україні. Наразі мережа складається з 16 центрів, 9 з яких що функціонують в Україні, а саме в Києві, Рівному, Чернівцях, Тернополі, Львові, Вінниці, Ужгороді, Хмельницькому, Луцьку, інші працюють в країнах ЄС та у Великій Британії, саме в Лондоні, Варшаві, Празі, Братиславі, Будапешті, Лейпцигу та Женеві.

Підпишіться на email розсилку!

Мапа мережі українських освітніх хабів.

Сайт мережі українських освітніх хабів: eduhub.org.ua.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача