UA Рус

Мовний омбудсмен підтримав ініціативу Києво-Могилянської академії щодо заборони використання російської мови

31 січня 2023 2312 Друк
Мовний омбудсмен підтримав ініціативу Києво-Могилянської академії щодо заборони використання російської мови

Керівництво Києво-Могилянської академії ухвалило рішення щодо заборони спілкування російською мовою в межах закладу. Дану ініціативу підтримав мовний омбудсмен Тарас Кремінь та виразив сподівання, що такий меседж буде ретрансльований і в інших університетах України.

«Я підтримую це рішення і вважаю, що в кожному університеті мають бути створені найкращі можливості для виховання справді патріотичних, вольових, освічених громадян України. Разом з тим, стаття 21 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» говорить про те, що мова освітнього процесу - державна», - наголосив мовний омбудсмен в ефірі Телеканал Київ.

Він додав, що така ініціатива збіглася з тим, що один з українських емігрантів заповів Могилянці один мільйон доларів.

Підпишіться на email розсилку!

«Наскільки мені відомо, одне з його побажань - щоб у Києво-Могилянській академії, яка була і є форпостом високої науки, продовжували тримати курс як на утвердження української мови та культури, так і нашої національної ідентичності», - продовжив Уповноважений.

Тарас Кремінь наголосив, що відповідно до статистики минулого року, спостерігається зростання інтересу суспільства до опанування української мови.

Уповноважений із захисту державної мови звернувся до Міністерства освіти і науки, спілки ректорів закладів вищої освіти з проханням вжити додаткових заходів щодо неухильності дотримання Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» з метою недопущення порушень, які, на жаль, мають місце в окремих ЗВО.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача