UA Рус

Негативний вплив соціальних мереж на психічне здоров’я молоді: результати дослідження

26 травня 2023 1394 Друк
Негативний вплив соціальних мереж на психічне здоров’я молоді: результати дослідження

Соціальні медіа стали невідємною частиною повсякденного життя. Молоді дівчата та хлопці не застали ті часи, коли не існувало інтернету та соцмереж. Тому вони навіть не мають уявлення, який вплив на їхнє психічне здоровя має постійне використання цифрових технологій. Голова Офіцерського корпусу охорони здоров'я США Вівек Мерті, який є основним представником з питань охорони громадського здоров'я у федеральному уряді США, оприлюднив звіт щодо негативного впливу соціальних мереж на психічне здоровя молоді.

Експерт вважає, що попри певні переваги соцмереж, вони можуть шкодити емоційному добробуту дітей, оскільки медіа є важливими чинником національної кризи психічного здоров’я молоді.

На його думку, постійне використання соціальних мереж може спричинити і закріпити проблеми зі сприйняттям тіла, вплинути на харчову поведінку і якість сну, а також призвести до соціальних порівнянь і низької самооцінки, особливо серед дівчат-підлітків. У дітей зявляються симптоми депресії, тривоги, страху.

Підпишіться на email розсилку!

В той самий час більшість підлітків стверджує,  соціальні мережі допомагають їм почуватися більш прийнятими, відчувати підтримку у важкі часи, бути ближчими до своїх друзів і бути більш творчими, показує опитування.

Вівек Мерті закликає політиків до посилення стандартів безпеки, оскільки шкідливий, токсичний для молоді контент досі залишається доступним для них. Технологічні компанії повинні дотримуватися  вікових обмежень для контролю доступу до платформ соціальних мереж і бути прозорими щодо даних про вплив їхніх продуктів на дітей.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача