UA Рус

Президент анонсував запровадження економічного паспорта українця

02 грудня 2021 622 Друк
Президент анонсував запровадження економічного паспорта українця

Президент України Володимир Зеленський анонсував запровадження економічного паспорта українця, завдяки якому діти, народжені в країні, матимуть можливість отримувати кошти від видобутку надр на здобуття вищої освіти в українських університетах.

"З цим паспортом усі народжені в Україні діти до моменту настання 18 років зможуть отримати кошти від використання і видобутку надр України. Вони будуть накопичуватися на їх персональному депозитному рахунку в банку. І після досягнення повноліття зможуть бути витрачені ними на здобуття вищої освіти в Україні", - зауважив Зеленський.

Підпишіться на email розсилку!
Економічний паспорт українця - це особистий рахунок дітей, які мають народитися в Україні після 1 січня 2021 року та прожити на території нашої держави протягом 18 років.

Передбачається, що після ухвалення законопроекту Кабінет Міністрів створить «Фонд майбутнього», який накопичуватиме кошти у розмірі 1% від реалізації всіх корисних копалин, здобутих на території України. Ці кошти будуть накопичуватись у Фонді, а з 2039 року мають рівномірно розподілятися між власниками рахунків після досягнення дітьми повноліття. Виплати є безповоротною фінансовою допомогою.

До функцій «Фонду майбутнього» будуть входити накопичення та зберігання коштів, рівномірний розподіл та виплата повнолітнім громадянам України та «інші фінансові функції, передбачені Статутом Фонду».

Річний бюджет «Фонду майбутнього» формуватиметься за рахунок державних коштів у вигляді 1% вартості реалізації всіх корисних копалин, здобутих на території України; коштів, які Фонд отримує як гранти або залучає іншим способом з будь-яких державних або приватних джерел, не заборонених законодавством.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача