UA Рус

Процедура оформлення дитини до дитячого садку: юридичне роз’яснення

27 березня 2023 593 Друк
Процедура оформлення дитини до дитячого садку: юридичне роз’яснення

В кожній родині настає час, коли з’являється потреба в оформленні дитину до дитячого садка. Для того, щоб не виникло проблем з наявністю місць в обраному закладі, записуватися слід заздалегідь. Які необхідно зібрати документи та яка процедура зарахування до дитсадка роз’яснюють фахівці координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги.

Відповідно до ЗУ «Про дошкільну освіту», держава відповідно мала б забезпечити достатню кількість дитячих садочків та доступ дітей до отримання дошкільної освіти, та наразі ситуація така, що більшість садочків мають ліміт за кількістю у групу відповідного віку, а охочих потрапити до того чи іншого садочка зростає, відповідно при електронній реєстрації потрапляють «поза основну чергу».

Мінімальний вік дитини для зарахування до дитячого садочка – 1,5 року (1 рік і 6 місяців) станом на 01 вересня бажаного року вступу.

Наразі діє електронна черга, що надає можливість батькам відстежувати ситуацію щодо процесу запису до дитсадка та бачити свій порядковий номер в черзі.

Для реєстрації дитини до дитсадка необхідно:

  • обрати дошкільний заклад;
  • заповнити реєстраційну форму за посиланням.

Підпишіться на email розсилку!

Важливо! Наявність реєстрації дитини в електронній черзі обов’язкова умова зарахування до дошкільного закладу. Після успішної реєстрації, заявка отримує статус «Зареєстровано у черзі».

Для перевірки статусу заявки необхідно перейти за посиланням, ввести серію та номер свідоцтва дитини та натиснути кнопку «Перевірити». Якщо статус змінено на «Є можливість зарахування в ДНЗ», про що надійде повідомлення на електронну пошту одного з батьків, необхідно протягом 30 днів подати документи до обраного закладу дошкільної освіти, а саме:

  • довідку сімейного лікаря, виданою відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», з висновком про те, що дитина може відвідувати заклад дошкільної освіти;
  • довідку сімейного лікаря про епідеміологічне оточення (дійсна 3 дні);
  • копію форми № 063/о «Карта профілактичних щеплень», завірену сімейним лікарем;
  • свідоцтво про народження дитини, копія та оригінал;
  • реєстраційну картку про встановлення статусу щодо можливості зарахування в даний ЗДО, яка роздруковується з розділу «Перевірка статусу заявки по серії та номеру свідоцтва про народження» з персонального комп’ютера;
  • довідку про місце реєстрації дитини;
  • заяву про зарахування (примітка -до закладу дошкільної освіти (груп) (санаторного(-их) та спеціального(-их), інклюзивних) необхідно додатково надати висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини щодо виявлених особливостей розвитку, довідку територіального закладу охорони здоров’я (ЛКК) або довідку протитуберкульозного диспансеру.

Діти із сімей вимушених переселенців зараховуються до закладів дошкільної освіти першочергово.

Діти із сімей військовослужбовців та правоохоронців, що призначені для проходження служби на час оголошення мобілізації згідно з указом Президента України «Про часткову мобілізацію» від 17.03.2014 року № 303/2014 з урахуванням вікових категорій дітей, групи для яких сформовано в закладі дошкільної освіти зараховуються першочергово за наявності довідки про проходження служби в АТО/ООС. Інші категорії військовослужбовців – 1:10.

Якщо батьки вирішили змінити заклад дошкільної освіти, необхідно вилучити заявку з реєстру до попереднього садочка, після чого з’явиться можливість до повторного зарахування дитини до іншого закладу.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача