UA Рус

Сфера вищої освіти України отримала премію «EAIE-2022»

21 вересня 2022 513 Друк
Сфера вищої освіти України отримала премію «EAIE-2022»

З 13 до 16 вересня 2022 року в місті Барселона (Королівство Іспанія) відбулась щорічна конференція Європейської асоціації міжнародної освіти (European Association for International Education (EAIE)). Під час заходу сфера вищої освіти України відзначена премією «EAIE-2022» у категорії «Візія та лідерство» від Європейської асоціації міжнародної освіти (EAIE).

Уперше за 32 роки переможцем премії за бачення та лідерство стала не окрема організація, а сфера вищої освіти України в цілому за реакцію та стійкість під час жорстокої війни росії проти України.

Підпишіться на email розсилку!

«Майбутнє у повному кольорі – це майбутнє свободи та можливостей, вибору та демократії, безпеки та миру. У цьому майбутньому немає місця агресорам і терористам, вторгненням у суверенні держави та нівелюванню принципів людяності та гуманізму. Освіта та наука продовжує гідно тримати свій фронт та працювати заради головної перемоги нашої країни. Я вдячний міжнародним колегам за визнання сфери вищої освіти України та впевнений, що зусилля українських освітян – стануть фундаментом нового бачення світу в майбутньому», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Нагороду отримало МОН від імені закладів вищої освіти України.

На конференції «EAIE» Україну презентувало МОН спільно з державним підприємством «Український державний центр міжнародної освіти», Професійною мережею менеджерів освіти і науки України, проєктом Національний Еразмус+ офіс – Україна, закладами вищої освіти та Міжнародним офісом Університету Лейбніца в Ганновері у межах програми «Підтримка інтернаціоналізації українських вищих навчальних закладів – програми безперервної освіти для адміністраторів на українських закладів вищої освіти та академічного менеджменту (2019-2023)».

Усього на конференції було представлено 213 стендів, які відвідали 6 тис. осіб. До українського стенду навідалися понад 500 представників університетів, дослідницьких установ та компаній, що надають освітні послуги.

Також у межах конференції проведено сесію «What's new in Ukraine», присвячену огляду теперішньої ситуації, новин у сфері вищої освіти, науки та інновацій в Україні, стійкості в умовах жорстокої війни російської федерації проти України, викликів переміщених університетів, впливу війни на науковців та інноваторів, можливостей та розбудови міжнародної співпраці.

Під час сесії було представлено головні напрями:

  • Міжнародна освіта в Україні: продовження всупереч лиху. Олена Шаповалова, директор державного підприємства «Український державний центр міжнародної освіти;
  • Наука та інновації: Ефективна взаємодія та пошук рішень в умовах воєнного стану, презентація відкритого у межах ініціативи Президента Володимира Зеленського «United24» Національним банком України рахунку для Міністерства освіти і науки для відбудови сфери освіти та науки, Оксана Крукевич, керівник експертної групи з питань розвитку інновацій директорату науки та інновацій МОН;
  • Переміщені університети: виклики та можливості, професійна мережа менеджерів освіти і науки України: об’єднання менеджерів науки та університетів з різних регіонів України для нарощування потенціалу та налагодження національних та міжнародних мереж, Програма ЄС Erasmus+ Можливості співпраці з україною – 2022-2027, Інна Семененко, завідувач кафедри економіки і підприємництва Факультету економіки і управління, керівник Ресурсного центру зі сталого розвитку в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля.

З презентацією можна ознайомитись за посиланням.

Крім того, стенд України відвідала Міністр досліджень та університетів Каталонії Джемма Гейс Каррерас. Під час зустрічі пані Міністр наголосила на зусиллях каталонських університетів, що приймають студентів і дослідників, переміщених через війну в Україні та підкреслила про важливість налагодження нових зв’язків з українським сектором вищої освіти та науки для допомоги у повоєнному відновленні.

На запрошення української делегації стенд України відвідав Генеральний Консул України в Барселоні Артем Воробйов. Під час зустрічі було представлено учасників української делегації, окреслено теперішню ситуацію у сфері вищої освіти та науки, а також зосереджено увагу на головних викликах.

На завершення українська делегація зустрілася з Міжнародним департаментом досліджень та університетів Міністерства досліджень та університетів Каталонії та представниками 11 університетів Каталонії. За результатами зустрічі сформовано дорожню карту подальшої співпраці та окреслено наступні кроки щодо взаємодії міністерств та університетів.

Участь у конференції взяли також представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет імені В. Н. КаразінаПолтавський державний аграрний університет, Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Довідково

Участь української делегації у Конференції стала можливою за допомоги Міністерства досліджень та університетів Каталонії та EAIE у межах проєкту DAAD MoI Ukraine (Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation).

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача