UA Рус

Школярі за кордоном мають вчити українську мову, літературу та історію – Зеленська

Школярі за кордоном мають вчити українську мову, літературу та історію – Зеленська
Олена Зеленська вважає за необхідне, щоб діти, які були змушені покинути домівки через російську агресію і перебувають за кордоном, продовжували вивчати українську мову, українську літературу та історію України.

Про це вона зазначила під час спілкування у рамках панельної дискусії на 17-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз я веду постійно перемовини з моїми колегами з інших країн, у тому числі про освіту наших дітей. В основному діти ходять у місцеві школи, там вони вивчають місцеві мови, але ми хочемо, щоб вони не полишали вивчення української мови, літератури, української історії. Тому я перед усіма ставлю завдання і дуже хочу, щоб вони його виконали, щоб такі умови для наших дітей були забезпечені», - сказала перша леді.

Вона також зауважила, що більшість українських дітей навчаються у місцевих школах країни перебування і приєднуються онлайн до навчання в українських школах.

Також вона розповіла, що багато українських абітурієнтів цього року вступили на навчання в закордонні ВНЗ, наголосивши на необхідності шукати шляхи, як потім повернути українську молодь додому. Серед таких можливих кроків Олена Зеленська назвала впровадження грантової підтримки для студентів, оновлення гуртожитків тощо, додавши, що для цього українській економіці потрібна буде допомога інших країн.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача