UA Рус

Учні Краматорської української гімназії - переможці багатьох престижних конкурсів

04 листопада 2022 621 Друк
Учні Краматорської української гімназії - переможці багатьох престижних конкурсів

Учні 11-Б класу Краматорської української гімназії Анна Рищенко та Олександр Савчук стали переможцями багатьох престижних конкурсів міжнародного, всеукраїнського та обласного рівня. Ці діти – гордість міста та області, вважають вчителі.

Про це пише vp.donetsk.ua

Здобутки та перемоги Анни Рищенко. 

Переможець (1 місце) ІІ Міжнародного (VІІІ Всеукраїнського, ХVІІІ Всекримського) конкурсу-фестивалю учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвяченого Лесі Українці, у номінації «Твір».

Підпишіться на email розсилку!

Переможець міського (1 місце), обласного (1 місце)  та Всеукраїнського (1 місце) етапів 4-го етапу ХХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» в номінації «Література».

Переможець міського (1 місце), обласного (1 місце)  та Всеукраїнського (2 місце) етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в номінації «Літературна творчість».

Переможець (гран-прі) Відкритого фестивалю-конкурсу читців, поетів, художників та фотохудожників пам’яті В. Сосюри «Любіть Україну!» у номінації «Поети», організованого Управлінням культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації.

Переможець міського (1 місце), обласного (1 місце). та Всеукраїнського (3 місце) етапів ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка; Переможець міського (1 місце) та обласного (3 місце) етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури; Переможець міського (1 місце), обласного (1 місце) та Всеукраїнського (1 місце) етапів ІІ Відкритого марафону з української мови.

Здобутки та меремоги Олександра Савчука.

Переможець (1 місце) ХV Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти.

Переможець міського (1 місце), обласного (1 місце) та Всеукраїнського (1 місце) етапів 4-го етапу ХХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» в номінації «Історія України та державотворення».

Переможець міського (1 місце) та обласного (3 місце) етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в номінації «Історичне краєзнавство».

Переможець міського (1 місце), обласного (1 місце) та Всеукраїнського (1 місце) етапів ІІ Відкритого марафону з української мови.

Вчителі пишаються талановитими учнями. І вважають, що саме за такими дітьми - майбутнє України.

Науковий керівник гуртка «Крок до науки» Ірина Мельник:

- На базі Краматорської української гімназії діє гурток «Крок до науки». Гурток, в якому діти пишуть творчі науково-дослідницькі роботи на різні теми. Я науковий керівник цього гуртка.

І Анна почала в цьому році відвідувати мій гурток. Вона переможниця багатьох конкурсів у цьому році. Це всеукраїнські та міжнародні конкурси. Ця дівчина, мабуть, така одна у нашій області. Хоча серед моїх гуртківців завжди були переможці і навіть президентський стипендіат. Але Анна особлива дівчина. 

Я не навчаю Анну у школі, я не її вчитель. Я її науковий керівник. Але можу сказати, що ми з нею, як одне ціле. Ми як посестри у творчості. Вона пише і я пишу. Ми разом з нею творимо, але я своє, вона своє. Ми у багатьох конкурсах також разом беремо участь і перемагаємо, тільки у різних категоріях. В нас така творча співпраця, можна сказати.

Анна написала поему, присвячену Україні. Цікавий твір. На МАН він отримав 20 балів з 20 максимальних. Секція – «літературна творчість». Оцінюють роботи дітей там викладачі київських ВНЗ. Взагалі олімпіади та МАН – це найвагоміші конкурси. Анна і до цього перемагала у конкурсах високого рівня. Але це її перша серйозна перемога у літературі.

Аня  дуже літературно обдарована, талановита, емоційна, вольова натура, патріотична, любить рухатися вперед, вдосконалюватися. Її вірші планували надрукувати у збірнику місцевих поетів літературне об’єднання ім. Миколи Рибалко. Взагалі, місцеві поети вважають, що у дівчини велике літературне майбутнє. 

Можу сказати, що нас з Анною та її мамою пов’язує не тільки навчання. Коли розпочалася війна, їм не було куди їхати. Я запропонувала їм пожити у моїй родині у Львівській області. І вони жили у нас 4 місяці. Дуже радію, що змогла їм допомогти на певному етапі життя. До того ж нам було легше разом працювати. Але й після того, як я поїхала за кордон, а Аня з мамою залишилися в Україні, наша співпраця та спілкування продовжилося. Хочу сказати про маму Ані Олену Рищенко. Вона всю душу вкладає у свою дитину, допомагає їй, підтримує. Вона прекрасна людина. 

Олександр Савчук - дуже талановитий хлопець. У нього також багато досягнень та перемог. Він дуже працьовитий, цілеспрямований, добре вихований, розумний. Це - особистість. Патріот своєї країни, свого міста. Саме за такими дітьми майбутнє нашої держави.

Хочу підкреслити роль вчителя цих дітей з української мови та літератури Ірини Савчук. Завдяки її викладанню діти люблять та добре знають українську мову. І перемагають.

Олександр Савчук – син Ірини Савчук. І видно, що мати зуміла привити сину найкращі якості, виховати достойну людину, яка ще себе проявить у майбутньому. Взагалі, я вважаю, що ми ще почуємо, як про Анну, так і про Сашка. 

Моя мета – виховувати справжніх патріотів. Українську патріотичну еліту. Бо цим дітям скоро йти в життя та створювати майбутнє нашої держави. І ми повинні зараз тримати свій фронт. Краматорська українська гімназія сприяє вихованню таких дітей. 

А ще я пишаюся тим, що Анна Рищенко та Олександр Савчук достойно представляють наше місто та Донецьку область в Україні. Таких дітей потрібно заохочувати та підтримувати.

Заслужений вчитель України, вчитель української мови та літератури Ірина Савчук:

Анна та Сашко дуже розумні, цілеспрямовані, мають багато інтересів, все схоплюють на льоту. Я, як вчитель, намагаюся навчити їх ті інших дітей, у нас багато талановитих учнів, всьому тому, що знаю сама. Я не розповідаю, що я така крута, все знаю, а просто працюю. Працюю за принципом Василя Сухомлинського «серце віддаю дітям». От коли ти віддаєш всього себе учням, тоді і є результат.

Я завжди підтримую дітей, кажу, що вони зможуть, вони досягнуть мети і т. д. А діти теж працюють, багато працюють, бо навчання то є праця.

Я хочу побажати своїм учням вірити в себе, досягати вершин, бути успішними. Якщо потрібно, завжди звертатися до нас по допомогу. Нехай в них все буде добре. Ну і звичайно бажаю Перемоги!

Вчитель німецької мови Марія Ладика:

У минулому навчальному році ми з Анею брали участь в обласному онлайн-конкурсі з іноземних мов «Поетичні обрії». Анна посіла І місце у номінації «Я розповім тобі» (за переклад вірша Ліни Костенко «Крила» на німецьку мову) та також друге місце у номінації «Дивна тайна мелодії слова» (за власний вірш, присвячений татові „Meinem Vater“). Як кажуть, талановиті діти, як правило, талановиті у всьому. Я безмежно вдячна долі, що в моєму учительському житті була така талановита, надзвичайно працьовита дитина, як Анічка.

Директор Краматорської української гімназії Вікторія Щербак:

- Це наші зірочки, наші знахідки, наш золотий запас. Наша гордість. Це унікальні діти. Вони вже повністю сформовані, як особистості.

Вони вже свідомо націлені на активне життя, на працю заради своєї держави. Працю, яка буде розвивати Україну.

Я вважаю, що Анна та Олександр будуть гордістю не тільки КУГ та міста Краматорськ, а гордістю країни, гордістю нашого суспільства. Вони живуть з любов’ю до Бога та рідної землі. З щирим бажанням бути корисними суспільству, розбудовувати нашу країну.

Я з усього серця бажаю їм успіхів у житті. Щоб вони досягли своєї мети і радували нас і надалі своїми досягненнями.

І хочеться, щоб таких учнів помічали і відмічали їх успіхи. Бо вони на те заслуговують.

Наталья Аленькова.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача