UA Рус

Українські школярі зможуть відправляти на Міжнародну космічну станцію свої дослідження

Українські школярі зможуть відправляти на Міжнародну космічну станцію свої дослідження

Україна і США підписали Угоду про участь України в програмі Місії 16 Міжнародної космічної станції.

Відповідно до Угоди, цього року Україна вперше візьме участь в американській програмі з розвитку наукової та STEM-освіти, організованої Національним центром освіти наук про Землю та космос США (NCESSE) та Інститутом космічної освіти імені Артура Кларка (Arthur C. Clarke Institute for Space Education) за підтримки НАСА (NASA).

Роботи школярів 9-11 класів будуть відправляти і тестувати на МКС, а самі учасники побачать запуск ракети Falcon 9 на мисі Канаверал.

Вчителі, які працюватимуть із юними дослідниками, пройдуть професійне навчання від експертів програми у Вашингтоні.

Команди дітей отримають міні-лабораторії та матимуть запропонувати ідеї для досліджень в умовах мікрогравітації на орбіті нашої планети.

В результаті 2-етапного конкурсного відбору 2 команди зможуть відправити свої експерименти на міжнародну космічну станцію (МКС), де далі ними управлятимуть астронавти.

Запуск відбуватиметься на космічному кораблі SpaceX Dragon на вершині ракети Falcon 9. Учасники команд-переможців матимуть змогу спостерігати за відльотом ракети на історичному майданчику 39A космічного центру Кеннеді НАСА, Флорида, з якої запускалися всі місії «Аполлона» на Місяць. А потім – взяти участь у науковій конференції у Вашингтоні.

Підпишіться на email розсилку!

Міністр освіти і науки сказав: «Вперше весь світ дізнається про наймолодших українських науковців. Наукові експерименти наших школярів відтепер зможуть потрапити на МІжнародну космічну станцію на орбіті Землі. Пишаюся тим, що урядовці та науковці з досвідом сприяють реалізації інноваційних ідей молодого покоління. А юним дослідникам бажаю вражаючих та інноваційних відкриттів у космосі».

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача