UA Рус

Українські учні здобули призові місця на виставці технологій у Малайзії

Українські учні здобули призові місця на виставці технологій у Малайзії

Мала академія наук повідомляє, що відбулась міжнародна виставка технологій «Malaysia Technology Expo 2021 Special Edition – COVID-19 International Innovation Awards II», яка проходила в Малазії.

Усі винаходи, які були представлені на виставці, мали вирішувати проблеми, що виникли в результаті пандемії.

Директор МАН Оксен Лісовий повідомив: "Пандемія Covid-19 сколихнула увесь світ, забрала більше двох мільйонів життів та нанесла величезний удар по економіках країн. Долати ці наслідки всі ми будемо ще дуже довго і тут аж ніяк без допомоги науки. І йдеться не лише про створення ліків від коронавірусу чи удосконалення вакцин, а й про різноманітні інноваційні рішення, що стосуються економіки, інфраструктури, безпеки тощо. У Малій академії наук ми завжди вчимо наших учнів оперативно реагувати на виклики часу і проблеми, що підкидає нам життя. Як ми бачимо по останніх наукових конкурсах – вітчизняних та міжнародних – тема Covid-19 знайшла відгук у проєктах наших школярів". 

Підпишіться на email розсилку!

Золото отримали:

  • Большаков Платон, працював над проєктом з роботизації процесів дезінфекції місць масового скупчення людей. Такий спосіб є більш економічним та безпечним, бо захищає персонал від потенційного зараження.
  • Дем'янова Поліна здобула не лише золото, а й нагороду за визначну інновацію. Дівчина створила екран, що захищає очі та займає мінімум місця.
  • Трач Адам, досліджував теоретичну можливість сполук класу N-ацилетаноламінів зв’язуватися з Е-протеїном коронавірусу SARS-CoV-2 в ролі його інгібітора. Це, в свою чергу, впливає на вірулентність віріону та патогенез COVID-19 і його наслідки для організму.

Срібло отримали:

  • Вороніна Аліна, розробила систему безконтактного керування ліфтом компанії Mizui за адресою просп. Перемоги 26а, Київ.
  • Перегінець Тетяна, розробила додаток, який допомагає дотримуватися соціальної дистанції. MapIT за допомогою штучного інтелекту прокладає шляхи так, щоб на ньому було зіткнення з мінімальною кількістю людей.
  • Кремінь Тарас, створив пристрій, який виконує тренерську роботу по контролю за режимом тренувань.

Бронзу отримали:

  • Леончук Олег та Заремба Катерина, створили прилад для автоматичного сортування відходів Rubbish Way.
  • Логвиненко Марія, дослідила особливості формування психологічної стійкості дітей дошкільного віку в умовах пандемії.
  • Шубенко Артур та Коваленко Олена, створили UniTeer – плаформу, що об’єднує волонтерів UniTeer. Додаток UniTeer відкриває можливість поширювати covid free події та швидко знаходити волонтерів онлайн.

Спеціальну відзнаку отримав:

  • Акулов Микола, створив програмний засіб «Graph» для дослідження фізичних явищ в електротехніці й математичних графів.
Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача