UA Рус

В Києві запрацював безбар’єрний освітній розважально-спортивний дитячий простір «Спільно»

03 червня 2023 647 Друк
В Києві запрацював безбар’єрний освітній розважально-спортивний дитячий простір «Спільно»

На центральному залізничному вокзалі Києві відкрили перший безбар’єрний освітній розважально-спортивний дитячий пункт «Спільно». Простір має тематичні секції: спортивно-ігрова зона від Руху здорової молоді JuniorS, футбольний корнер від ФК «Локомотив», повноцінний музей науки з цікавими залізничними експонатами від Малої академії наук. Тут можна не лише гратися та навчатися, а й отримати консультації психологів та лікарів.

Пункт «Спільно» пристосований для зручного перебування батьків із дітьми, має зони для підзарядки смартфонів та продумані місця очікування для батьків. Простір функціонуватиме з 06:00 до 23:00, тут працюватимуть професійні аніматори та психологи ЮНІСЕФ, анонси всіх цікавих подій у Iron Land можна буде знайти на відповідній сторінці в інстаграмі.

«Особливо важливо, що цей простір – безбар’єрний, бо саме в такому дусі має відбудовуватися країна. Ми як суспільство й раніше мали різні потреби та різні перепони. Але після пережитого на війні і в дітей, і в дорослих потреб стане більше. І найперша з них – потреба у комфортному, безстресовому житті. Не лише вокзали – весь простір країни прагнемо зробити зручним і людиноцентричним, щоб у наших дітей, які пережили стільки важких моментів, з’явилися нарешті моменти втіхи та радості»— зазначила перша леді Олена Зеленська.

Підпишіться на email розсилку!

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий наголосив на необхідності трансформувати зміст освіти та освітнього середовища. Сучасні безбар’єрні простори надають дітям розширені можливості якісного пізнання себе та світу. У таких просторах формуються дуже необхідні для сучасного світу м’які навички та цінності: свобода, впевненість, відкритість.

Голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко говорив, що залізниця має бути дружньою до дітей та сімей.

«Потреби маленьких пасажирів чи матерів з немовлятами враховуємо – фактично все необхідне для наших пасажирів з точки зору безпеки та комфорту. Саме тому ми створили команду, покликанням якої є розробити і запровадити універсальні рішення для створення безбар’єрних та дружніх до родин вокзалів», - наголосив Євген Лященко.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача