UA Рус

В Україні буде оновлений перелік професій загальнодержавного значення

18 травня 2022 1496 Друк
В Україні буде оновлений  перелік професій загальнодержавного значення

Міністерство освіти і науки пропонує для громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до переліку професій загальнодержавного значення, підготовка за якими здійснюється за кошти державного бюджету».

Порівняльна таблиця

Пояснювальна записка

Запропонований для обговорення проєкт акта розроблено з метою оновлення переліку професій загальнодержавного значення професіями, що є найбільш затребуваними на ринку праці в умовах воєнного стану та повоєнної відбудови країни.

Соціальні групи населення та зацікавлені сторони, на які поширюватиметься дія проєкту акта: здобувачі професійної (професійно-технічної) освіти, суб’єкти господарювання (роботодавці).

Можливі наслідки реалізації проєкту акта для різних соціальних груп населення та зацікавлених сторін: для здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти можливість набуття компетентностей, затребуваних на ринку праці; для суб’єктів господарювання (роботодавців) можливість набору працівників, які володіють необхідними компетентностями для виконання виробничих завдань. 

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту приймаються у формі порівняльної таблиці до 2 червня 2022 року на електронну адресу: kovalenko@mon.gov.ua (Коваленко Сергій Петрович, експертна група з питань управління та державно-приватного партнерства директорату професійної освіти МОН, тел. (044) 287-82-74).

Результати обговорення будуть розміщені на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України не пізніше ніж через два тижні після прийняття рішень за результатами обговорення.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача