UA Рус

Якою має бути реформа вищої освіти на думку Оксена Лісового

23 травня 2023 2492 Друк
Якою має бути реформа вищої освіти на думку Оксена Лісового

Освіта це головний інструмент, який надає знання, вміння, інформацію, та дієвий засіб для досягнення успіху в житті. Сучасна освіта має відповідати запитам сьогодення з боку особистості та суспільства, потребам економіки та світовим тенденціям. З цією метою здійснюється системна трансформація української освіти для забезпечення її нової якості на всіх рівнях. Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий поділився власним баченням процесу реформування освіти спеціально для LB.UA.

Очільник МОН зазначив, що наразі сформована чітка візія реформи кожної сфери освіти, сформовані робочі групи з метою опрацювання питань на політичному, економічному та соціальному рівнях. Лише після чіткого визначення конкретної стратегії змін буде оприлюднено план щодо проведення реформ освітньої галузі.

Оксен Лісовий наголосив, що дошкільна, позашкільна і загальна середня освіта мають формувати людину, робити її цілісною, гармонійною, інтелектуально, емоційно розвиненою, психологічно зрілою. Завдання професійної освіти полягає у створені кадрового потенціалу для розвитку економіки держави, гуманітарної, суспільної та соціальної сфери. Вища освіта має бути якісною та орієнтованою на ринок праці, аби допомогти людині стати успішною та щасливою в будь-якій цікавій для неї сфері.

«Нам потрібна якісна вища освіта. Нам потрібна якісна гуманітарна освіта. Нам потрібні якісні суспільні науки. Нам потрібні якісні технічні інженерні науки. Нам потрібні, вкрай потрібні природничі науки», - наголосив очільник МОН.

Підпишіться на email розсилку!

На думку Оксена Лісового задля популяризації окремої спеціальності необхідно постійно проводити профорієнтаційну роботу з молоддю, розповідати, де вони зможуть знайти собі місце в економіці, який там буде рівень зарплат і як ця галузь буде розвиватися.

Він наголосив на необхідності формування інструментів у вигляді хорошої, якісної освіти задля зрощення кадрового потенціалу країни, який буде готовий приймати виклики сьогодення, будувати та масштабувати власні справи, чим робити власний внесок в економіку країни.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача