UA Рус

Яку професію краще не обирати підлітку? - Олена Полнарьова

Яку професію краще не обирати підлітку? - Олена Полнарьова

Кого просто замінити? Хто виконує таку роботу, яку можна автоматизувати або це може виконати безпілотник, штучний інтелект та ін.

Ці посади не зникнуть повністю, але кількість точно дуууже суттєво скоротяться вже через 4-5 років, пише профорієнтолог Олена Полнарьова

Тестувальники. Чудово буде справлятись штучний інтелект. А зараз бум на цю спеціальність! Якщо розглядати тестування як старт кар’єри в IT - це розумний крок, а якщо постійну роботу - це не буде “стабільність” і висока зарплата на роки.

Підпишіться на email розсилку!

Бухгалтери, фінансові аналітики, аудитори. Частину їх роботи замінить автоматизація. Кількість вакансій точно скоротиться через 4 - 5 років.

Банківські робітники. Всі не зникнуть, з нами хтось має спілкуватись онлайн ) Наприклад, вже є банк, де немає відділень, тобто в майбутньому необхідно буде менше працівників.

Перекладачі. Вакансій вже менше, ніж 10 років тому, бо скрізь англійська обов'язкова. Вже з'явились системи автоматичного перекладу голосових повідомлень, голосу на відео та письмовий переклад все кращий і кращий. Вони не ідеальні, але швидко вдосконалюються і покращують якість перекладу.

Копірайтери. Штучний інтелект ще не “людина”, але вже вражає. І буде ще покращуватись. Проте далеко не все можна доручити писати ШІ, то ж копірайтери залишаться, але дійсно талановиті, які пишуть краще за ШІ.

Касири (вже в багатьох супермаркетах є каси самообслуговування).

Кур'єри: безпілотники вже  доставляли неважкі посилки з Києва у Львів і Харків, а в інших країнах це вже нормальна робота. Після перемоги і ми почнемо активно застосовувати сталевих пташок - листонош.

Пакувальники, вантажники. На великих складах вже майже все автоматизовано. В маленьких компаніях чи магазинчиках автоматизація не скоро стане супер дешевою, але це тренд.

Охоронці. Системи відеоспостереження вже все краще і дешевше.

Тому дуже важливо обирати саме ту професію, яка подобається і підходить, щоб стати супер фахівцем, якого ніхто не замінить - ні робот, ні штучний інтелект!

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача