UA Рус

ЮНІСЕФ: 13% дітей мають ментальні розлади

ЮНІСЕФ: 13% дітей мають ментальні розлади

ЮНІСЕФ ​​та Інститут Ґеллапа дослідили, як пандемія вплинула на ментальне здоров’я дітей та підлітків.

Про це пише “Нова українська школа” з посиланням на The Guardian.

Дослідники виявили, що більшість дітей у всьому світі постраждали від карантинів, закриття шкіл та порушень розпорядку дня. Багато молоді відчувають страх та невпевненість у завтрашньому дні.

Майже третина дітей у Камеруні сказали, що часто відчували депресію або мали мало цікавості до занять, так само почувалася кожна п’ята дитина у Великобританії і кожна десята дитина в Ефіопії та Японії.

Ці висновки не відображають рівень діагностики депресії в різних країнах, але показують, як почувалися діти та молодь під час пандемії Covid-19. Брак централізованого збору даних та планового моніторингу означає, що більшість країн бачать обмежену картину стану психічного здоров’я підлітків.

“Через карантинні обмеження багато дітей провели частину свого життя далеко від сім’ї, друзів, шкільних класів та ігор – ключових елементів дитинства”, – сказала виконавча директорка ЮНІСЕФ Генрієтта Форе.

“Вплив значний, і це лише вершина айсберга. Ще до початку пандемії надто багато дітей уже були обтяжені наявними проблемами психічного здоров’я”, – сказала вона.

Підпишіться на email розсилку!

У звіті підкреслюється, що понад один із семи дітей віком від 10 до 19 років (13%) живуть уже з діагностованим психічним розладом. Це 89 мільйонів хлопців і 77 мільйонів дівчат.

Діагностовані проблеми психічного здоров’я:

  • тривога;

  • аутизм;

  • біполярний розлад;

  • СДУГ;

  • депресія;

  • розлади харчування;

  • шизофренія.

Усе це може істотно зашкодити здоров’ю, освіті та майбутньому дітей, йдеться в доповіді.

У звіті також зазначено, що кожного року приблизно 45,8 тисяч підлітків помирають через самогубства. Для підлітків віком від 15 до 19 років це четверта за поширеністю причина смерті після травм на дорогах, туберкульозу та насильства.

Неліковані проблеми психічного здоров’я також впливають на світову економіку. Новий аналіз Лондонської школи економіки, додаий у звіт, показав, що світова економіка щорічно несе 387,2 млрд доларів збитків на рік через проблеми з психічним здоров’ям . Державні витрати на психічне здоров’я у всьому світі становлять 2,1% від загальної суми, витраченої на охорону здоров’я загалом.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача