UA Рус

Затверджено Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних

27 березня 2023 672 Друк
Затверджено Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних

На черговому засіданні Кабінету Міністрів України затверджено Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, що стимулюватиме надання безробітним не лише нових навичок, а й нового місця проживання.

Як наголосила Міністр економіки Юлія Свириденко, відповідно до нового Порядку, професійне навчання безробітних відбуватиметься за принципом «гроші ходять за людиною». Безробітним надається можливість самим обирати заклад освіти для навчання та місце проживання в разі потреби на період навчання.

Зарахування до закладів освіти та навчання в них, а також забезпечення місцем проживання буде здійснюватися на підставі сертифіката на навчання та сертифікату на проживання у період навчання.

Новим Порядком передбачена можливість вибору безробітним місця навчання у роботодавця безпосередньо на робочому місці за індивідуальною формою навчання або шляхом стажування, що дозволить скоротити  терміни навчання і витрати на навчання, сприятиме працевлаштуванню безробітних та їх адаптації на робочому місці.

Підпишіться на email розсилку!

Також потенційні роботодавці матимуть можливість здійснювати попередній відбір безробітних, які виявили бажання пройти професійне навчання на робочому місці або навчатися за дуальною формою, перед отриманням ними сертифікатів на навчання.

 

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача