UA Рус

МОН надало роз'яснення щодо атестації педагогічних працівників ЗДО у період воєнного стану

29 жовтня 2022 3706 Друк
МОН надало роз'яснення щодо атестації педагогічних працівників ЗДО у період воєнного стану

З метою зменшення ризиків завдання шкоди життю і здоров’ю, враховуючи поточну ситуацію в країні та керуючись інтересами педагогічних працівників, які атестується в умовах воєнного стану, Міністерство освіти і науки рекомендує перенести атестацію педагогічних працівників закладів дошкільної освіти.

В МОН наголошують, що рішення про перенесення атестації ще на один рік може прийматися атестаційними комісіями в будь-які строки та з будь-яких поважних причин.

За педагогічними працівниками, у випадку перенесення їх атестації, зберігаються раніше присвоєні кваліфікаційні категорії та педагогічні звання.

МОН рекомендує у поточному навчальному році завершити проведення атестації педагогів, діяльність яких вивчена до 24 лютого 2022 року, але атестацію перенесено на рік. При цьому варто скоротити кількість членів атестаційної комісії до мінімальної та проводити засідання атестаційної комісії в режимі онлайн. У випадку відсутності у педагогічного працівника, який атестується, можливості підключитися в режимі онлайн, засідання може проходити без його участі.

Підпишіться на email розсилку!

У випадку призупинення дії трудового договору атестація педагогічного працівника не проводиться. Адже, на термін призупинення дії трудового договору роботодавець не мусить надавати працівникові зарплату навіть частково.

При цьому, враховуючи поточну ситуацію в регіоні та бажання педагогічного працівника, з яким призупинено дію трудового договору, проведення атестації можливе за рішенням атестаційної комісії. Це стосується і працівників, яким оголошено простій.

Щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників, в Міністерстві наголошують, що кожен педагог може самостійно обирати форми навчання, програми і освітні заклади відповідно до чинного законодавства.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача