UA Рус

Нові можливості для українських школярів: в Україні створюватимуть першу національну Олімпіаду Геніїв

04 листопада 2021 675 Друк
Нові можливості для українських школярів: в Україні створюватимуть першу національну Олімпіаду Геніїв

Вчора, 3 листопада 2021 року, у Вашингтоні відбулося підписання контракту  про створення в Україні першої національної Олімпіади Геніїв (Genius Olympiad Ukraine).

Як наголосив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, Genius Olympiad є одним із найбільших міжнародних конкурсів наукових проєктів з охорони довкілля та екології, участь у якому щороку беруть понад тисячу школярів з-понад 80 країн світу. Тепер й Україна долучилася до цього заходу, який надає нові можливості для українських школярів.

Підпишіться на email розсилку!

Засновником заходу є американська організація Terra Science and Education. Змагання проходить у Державному університеті Нью-Йорка.

Цьогоріч організатори заходу впроваджують систему національних франшиз на проведення Олімпіади Геніїв у різних країнах світу. Національний відбір стане першим етапом для участі в міжнародному фіналі в США. Запуск пілотних проєктів заплановано в Україні, Мексиці, Південній Кореї та Кувейті, але саме Україна першою підписала ліцензійний договір на проведення національного етапу конкурсу.

 «Мала академія долучилась до конкурсу Genius Olympiad 2017 року. За цей час наші вихованці здобули 2 золотих, 4 срібних, 6 бронзових нагород та 12 спеціальних призів. Минулого року ми подали найбільше проєктів на проходження міжнародної кваліфікації. І дуже приємно, що наша країна наступного року першою серед країн-учасниць проведе національну Олімпіаду геніїв», – зазначив ініціатор співпраці, Президент Малої академії наук України Станіслав Довгий.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача