UA Рус

Розпочався щорічний конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні

14 вересня 2022 587 Друк
Розпочався щорічний конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні

Щороку до Дня Гідності та Свободи призначається  25 державних іменних стипендій найкращим молодим ученим строком на один рік у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановленому на початок року. Виплата стипендій розпочинається з 1 січня наступного року після року, в якому проводиться Конкурс на її здобуття. 

Стипендії визначено за номінаціями:

  • імені Дмитра Максимова;
  • імені Назарія Войтовича;
  • імені Романа Гурика;
  • імені Устима Голоднюка;
  • імені Юрія Поправки.

Учасниками конкурсу на здобуття стипендій можуть бути претенденти, вік яких станом на 1 січня року, коли розпочинається виплата стипендій, не може перевищувати 35 років включно для осіб, які мають вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, та 40 років включно для осіб, які мають науковий ступінь доктора наук.

Підпишіться на email розсилку!

Обов’язковою умовою для здобуття стипендії є наявність у претендента не менше трьох із перерахованих форм вагомих наукових результатів з наукового напряму, в якому працює (за яким навчається) претендент:

  • монографії;
  • наукові статті, зокрема опубліковані у виданнях, що входять до наукометричних баз даних «Web of Science», «Scopus» (Index Copernicus для гуманітарного та соціоекономічного напрямів);
  • наукові доповіді;
  • охоронні документи на об’єкти інтелектуальної власності;
  • науково-методичні документи, звіти.

Особливе значення під час визначення переможців Конкурсу має активна громадянська позиція щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів держави, її європейського вибору, а також у формуванні національної самосвідомості, гідності та почуття патріотизму. 

Прийом документів для участі у конкурсі розпочався 13 вересня та триватиме до 13 жовтня 2022 року. Претенденти на стипендію мають заповнити електронну форму за посиланням.

Документи надсилаються в паперовому та електронному вигляді на адресу: Міністерство освіти і науки України, бульвар Тараса Шевченка 16, місто Київ, 01601.

Довідкова інформація за телефоном: +38 (044) 287 82 57.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача