Укр Рус

33 університети пройшли курс щодо інтернаціоналізації та академічної співпраці

33 університети пройшли курс щодо інтернаціоналізації та академічної співпраці

З 2019 року заклади вищої освіти України розпочали активний шлях до інтернаціоналізації, зокрема щодо академічної мобільності, впровадження стратегічних чи індивідуальних проєктів, роботи із грантами. Нині представники 33 університетів різних регіонів України уже пройшли 18-місячний навчальний курс «Управління інтернаціоналізацією та німецько-українським академічним співробітництвом», який розробив Міжнародний офіс (IO) Університету Лейбніца в Ганновері (LUH) у межах Програми DAAD.

Основною метою проєкту є професійна підтримка менеджерів вищої освіти, відповідальних за координацію міжнародної діяльності українських університетів.

MoI Ukraine Project реалізувався у два етапи. У першому етапі з 2020 до 2021 року учасниками були 17 університетів, а на другому з 2023 до 2023 – 16.

Навчання здійснювалося таким чином, щоб задовольнити потреби українських закладів вищої освіти з різним рівнем досвіду у сфері інтернаціоналізації та допомогти їм створити чи приєднатися до відповідних національних та міжнародних мереж. Ініціатива дозволила не лише обмінюватися професійним досвідом, а й запускати транскордонні проєкти співпраці.

Кожен учасник працював над проєктом інтернаціоналізації у своєму університеті, який відповідає інституційним цілям. Під час навчального процесу учасники консультувалися з наставниками та колегами й мали максимально індивідуальне навчання. Також у всіх був доступ до необхідної літератури та матеріалів.

Подпишитесь на email рассылку!

Навчання менеджерів не зупинялося навіть попри складні часи. Крім того, випускники проєкту створили «Професійну мережу менеджерів освіти та науки України»(PNRM), яку уже визнали міжнародні експерти. Головна мета PNRM – об'єднати менеджерів вищої освіти та науки з різних регіонів України задля ефективної співпраці, реалізації освітнього та наукового потенціалу, налагодження взаємодії національних і міжнародних мереж.

Перші результати Професійної мережі менеджерів освіти та науки України (PNRM), плани та перспективи, а також платформу, яка запрацює вже найближчим часом, презентовано під час 3-го проєктного семінару «Навчальний курс: управління інтернаціоналізацією та німецько-українська академічна співпраця 2022-2023» на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка 2 червня 2023 року.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача