Укр Рус

МІОК провів міжнародну конференцію «Українська мова у світі»

МІОК провів міжнародну конференцію «Українська мова у світі»
Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) успішно провів VII Міжнародну науково-практичну конференцію «Українська мова у світі», що відбулася наживо та дистанційно.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці МІОК.

Зауважується, що цьогоріч у фокусі уваги учасників – новий статус української як мови світової.

Подпишитесь на email рассылку!

За повідомленням, першу частину дня наповнили змістовні дискусії та слушні думки фахових промовців: Тараса Кременя, Оксани Винницької-Юсипович, Орисі Демської, Міхаеля Мозера, Йошікіро Окабе, Ірини Ключковської та Оксани Трумко. Відеозапис дискусії доступний за посиланням.

Опісля в переповненій актовій залі головного корпусу Львівської політехніки відбувся блискучий виступ Віталія Портникова, спеціального гостя конференції.

«Знаний журналіст і політичний оглядач поділився роздумами про мову як основу ідентичности, зокрема проводячи паралелі між українським і гебрейським народами та утвердженням їхніх національних мов. Крім того, йшлося про подолання комплексу меншовартости серед українців, емансипацію української мови в міському середовищі та необхідність якісної освіти, що відкривала б українцям справжню українську культуру. Відтак студенти й старша громада мали змогу поставити запитання й одержати на них розлогі відповіді», – повідомили в МІОК.

Далі – у завершальній частині Конференції – дискусії перемістилися у формат «світового кафе». Учасники сформулювали низку пропозицій до розгляду у відповідних держустановах та освітньо-навчальних закладах.

Фото: МІОК / Фейсбук

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача