Укр Рус

Сергій Шкарлет розповів про ситуацію із виплатою зарплат освітянам на окупованих територіях

Сергій Шкарлет розповів про ситуацію із виплатою зарплат освітянам на окупованих територіях

Кількість освітян із ТОТ, які не отримали заробітну плату, зменшується щотижня, повідомив Сергій Шкарлет в ефірі всеукраїнського телемарафону.

«Наразі є 29 територіальних громад, це приблизно 6 тисяч освітян, які не отримали заробітну плату за травень. Але при цьому, наголошую, МОН здійснило усі бюджетні призначення, довело до військових адміністрацій об’єднаних громад усі необхідні нормативи і перерахувало усі кошти», - наголосив Сергій Шкарлет.

Також Міністр уточнив, що 2 тижні тому таких ОТГ було 48.

За його словами, МОН постійно працює з керівниками військових адміністрацій щодо виплати зарплат, бо це є головним елементом у забезпеченні освітнього процесу.

Сергій Шкарлет нагадав, що наразі у МОН можливості виплати заробітних плат можуть бути дещо обмеженими, оскільки немає прямого менеджменту Міністерства до кожної громади.

«Формування реєстру, зокрема персональних даних по кожному з вчителів не належить до компетенції Міносвіти, адже щодо цього є засновник – місцеві органи влади і військові адміністрації. Але поступово кількість таких громад, що не отримали зарплату, скорочується, і наразі є стриманий оптимізм щодо цього», – сказав Міністр.

На запитання ведучих, чи існує інформація щодо тих профтехівців, які до прийняття закону про звільнення від мобілізації все ж таки служать у ЗСУ, Міністр озвучив дані.

«На сьогодні маємо приблизно 900 профтехівців, з них 513 педагогів і 377 здобувачів освіти. Ми пишаємось кожним з них, в нас і Міністерстві освіти також є ті, хто служить в ЗСУ», – зазначив Сергій Шкарлет.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача