Укр Рус

Студенти зможуть безоплатно повторно отримати професійну освіту

Студенти зможуть безоплатно повторно отримати професійну освіту

Повторне безоплатне навчання в закладах професійної освіти, можливість здобуття часткових кваліфікацій і отримання професійної освіти незалежно від місця реєстрації. Такими є ухвалені 22 травня 2022 року ключові новації законопроекту про внесення змін до Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту».

«Проведено кропітку роботу, що суттєво оновила законодавчу базу професійної освіти. Запропоновані зміни освіжать систему професійної освіти, дозволять наблизити її до реалій війни та сучасного ринку праці. Ми прогнозуємо, що новації сприятимуть зниженню рівня безробіття та забезпечать швидку перекваліфікацію тих, хто втратив роботу», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Для того, щоб безоплатно отримати другу робітничу професію потрібно мати страховий стаж, а у закладах освіти мають бути вільні місця. Розпочати навчання потрібно не раніше ніж через 3 роки після отримання попередньої професії. Винятковими є ситуації, коли людина не може виконувати роботу за отриманою раніше професією чи існує невідкладна потреба держави в підготовці робітників за конкретними професіями.

Крім того, такі зміни передбачають розподіл державного замовлення не лише на підготовку кваліфікованих робітників, а й на їхню перепідготовку та підвищення кваліфікації. Вони також дозволять місцевій владі сприяти працевлаштуванню випускників училищ і утримувати державні профтехи до передачі в комунальну власність.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача