Укр Рус

Україна взяла участь у Світовому освітньому форумі 2023

Україна взяла участь у Світовому освітньому форумі 2023

Цього тижня делегація Міністерства освіти і науки України на чолі із заступником міністра з питань європейської інтеграції Євгеном Кудрявцем узяла участь у Світовому освітньому форумі 2023 - повідомляє МОН.

Участь у ньому стратегічно важлива для сектору освіти та обміну досвідом із міністерствами інших країн, а їх було понад 120. Також за ці декілька днів наша делегація встигла провести двосторонні зустрічі з партнерами.

Подпишитесь на email рассылку!

І ми радо ділимося подробицями:

  • Відбудова освітніх закладів та реформа НУШ

Провели зустріч із державним секретарем із питань освіти Великої Британії Джиліан Кіган та окремо з державним міністром у справах шкіл Великої Британії Ніком Гіббом. Обговорили підтримку реформи НУШ, зокрема забезпечення учнів якісними навчальними матеріалами та підручниками. Розповіли про новий напрям «Освіта і наука» на платформі, ініційованій Президентом Володимиром Зеленським United24, та про пріоритетні потреби в галузі освіти.

  • Психологічна підтримка освітян

Зустрілися з міністром освіти Ізраїлю Йоавом Кішем, обговорили подальшу підтримку програм ментального здоров'я для української системи освіти та відбудову освітньої інфраструктури.

  • Допомога для дітей, що навчаються за кордоном та планують повернутися в Україну

Із виконавчою директоркою департаменту освітнього партнерства Кембриджського університету Джейн Манн обговорили проєкт: «Україна: підтримка реінтеграції переміщених учнів» у межах реалізації Меморандуму між МОН та Кембриджським університетом. Цей проєкт спростить процес повернення учнів до українських шкіл та стане основою для подальшої трансформації української системи освіти.

  • Співпраця з Microsoft та Google

Зустрілися з генеральним директором Microsoft Education у Європі, Близькому Сході та Африці Марком Істом та керівником програм Google з урядових комунікацій у Європі, Близькому Сході та Африці Вільямом Флоренсом. Обговорили реалізацію теперішніх проєктів та перспективи майбутніх програм співпраці.

  • Співпраця зі Світовим банком

Із глобальним директором з освіти Світового банку Хайме Сааведрою запланували кроки у підтримці та фінансуванні реформи НУШ, обговорили Recovery Support Platform та координацію зусиль донорів.

Дякуємо організаторам Світового освітнього форуму 2023, Джилліан Кіган державному секретарю з питань освіті Великої Британії та Британській Раді за запрошення української делегації!

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача