Укр Рус

В Україні цього дня святкують День пам’яток історії та культури

В Україні цього дня святкують День пам’яток історії та культури

18 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день пам’яток історії та визначних місць. В Україні цього дня святкують День пам’яток історії та культури. Мета цього дня – привернути увагу та нагадати суспільству про розмаїття культурної спадщини, створеної, а найголовніше – збереженої, для наступних поколінь зусиллями людства.

В Україні на державному обліку перебуває понад 130 тисяч об'єктів культурної спадщини, водночас понад 550 об'єктів зруйновано або пошкоджено внаслідок російської агресії.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі.

За його словами, під охороною держави перебуває 109 930 пам’яток, а на державному обліку є понад 130 тисяч об'єктів культурної спадщини. "Частина з них внесена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - особливо під час війни як те, що перебуває під загрозою. Бо країна-агресор знищує цілеспрямовано все те, що ми так любимо і бережемо, все, що визначає нас як націю", - наголосив очільник МКІП, зауваживши, що кожна втрата культурної пам'ятки України - це втрата для світового надбання.

Руйнування об’єктів культурної спадщини є воєнним злочином за Гаазькою конвенцією 1954 року. Наразі збір доказів злочинів росіян проти української культурної спадщини триває. Міністерство верифікує доказову базу для подальшого її використання в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

У ці важкі дні пам’яткоохоронці за допомогою працівників комунальних служб та волонтерів в різних куточках України мобілізувалися для захисту нашого історичного надбання.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача