Укр Рус

Science at Risk: нова платформа для вчених, які потерпають від війни

11 апреля 2023 1196 Печать
Science at Risk: нова платформа для вчених, які потерпають від війни

Команда науково-популярного медіа «Куншт» та українські науковці презентували двомовну веб-платформу Science at risk, яка покликана популяризувати експертизу українських вчених, знаходити міжнародні партнерства та розповідати історії науковців під час війни.

У межах проєкту «Наука в небезпеці» українські науковці працювали в експертних робочих групах, аналізували ситуацію в країні й шукали шляхи розв'язання нагальних і довгострокових проблем. На події представили перші результати роботи та озвучили майбутні плани проєкту.

Робота над Science at risk ведеться у трьох основних напрямках: збереження науки у небезпеці, комунікація науки під час війни та її відновлення після війни. На першому етапі проєкту створили аналітичні документи в межах кожного з напрямів, сформували базу даних пошкодженої інфраструктури та базу українських експертів. Також у рамках комунікації зібрали 10 репортажів.

Подпишитесь на email рассылку!

На другий етап проєкту, який триватиме протягом 2023 року, ми вже зібрали команду з 30 науковців і науковиць. Вони працюватимуть протягом восьми місяців у окреслених вище напрямках. Результатом їхньої роботи мають стати дев'ять аналітичних документів, розвиток уже сформованих баз даних та інформування зацікавлених сторін.

Проєкт здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, Alfred P. Sloan Foundation та за сприяння Міністерства освіти та науки України й Національного фонду досліджень. Усі результати будуть представлені двома мовами: українська та англійська.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача