Укр Рус

Українська команда брала участь у Міжнародній науково-технічній виставці «Regeneron ISEF -2023»

27 мая 2023 502 Печать
Українська команда брала участь у Міжнародній науково-технічній виставці «Regeneron ISEF -2023»

25 травня 2023 року повернулася команда, яка представляла Україну на Міжнародній науково-технічній виставці «Regeneron ISEF -2023», що відбувалася 13-19 травня в місті Даллас (США).

Незважаючи на військову агресію росії проти України, долаючи безліч перешкод, українська команда змогла взяти участь у цій науково-технічній виставці міжнародного рівня.

Формат участі передбачає відбіркові етапи на 420 місцевих афілійованих конкурсах серед учнів 9-12 класів або відповідних освітніх еквівалентів, переможцям яких надається можливість випробувати себе та свої наукові роботи у 22 різних категоріях на світовому масштабі.

Цьогоріч на виставці було зареєстровано понад 1800 учасників з різних країн світу. Право представляти Україну вибороли четверо українських учнів – переможці Всеукраїнського конкурсу «Еко-Техно Україна 2023», що відбувся у місті Києві з 28 лютого до 3 березня цього року, організаторами якого були: Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»:

  • Сидорчук Ілля, учень 9 класу ліцею №30 місто Житомир, здобувач освіти Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Тема проєкту: «Отримання енергії від водоспадів». Робота Іллі цього року виборола спеціальну нагороду (диплом та грошову премію у розмірі 1000 доларів США) від міжнародної організації TÜBİTAK. TÜBİTAK є провідним агентством з фінансування та проведення досліджень.
  • Командний проєкт: «Альтернативні джерела гемопоетичних стовбурових клітин». Голод Валерія, учениця 11-В класу Українського медичного ліцею НМУ імені О.О. Богомольця міста Києва; Топорова Ірина , учениця 11-А класу Спеціалізованої школи №194 «Перспектива» міста Києва. 
  • Громовий Денис, учень 10 класу гімназії №31 Черкаської міської ради. Тема проєкту: «Сервіс-гід для самостійних екскурсій в панорамних місцях». 

Керівник команди – Білько Денис Іванович, кандидат біологічних наук, доцент Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Організатором підготовки участі команди у міжнародній виставці став Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України.

Довідково

Міжнародна науково-технічна виставка «Regeneron ISEF», якій вже понад 70 років є програмою Товариства науки і найбільшим у світі глобальним науковим конкурсом для старшокласників. Через міжнародну мережу місцевих, регіональних та національних наукових ярмарків учнів заохочують до наукового пошуку. Щовесни фіналісти афілійованих конкурсів отримують можливість позмагатися за нагороди та стипендії на суму майже 9 млн доларів.

Оцінювання робіт учасників проводять як журі виставки ISEF, так і більш ніж 50 урядових та не урядових організацій, університетів, які надають спеціальні винагороди та заохочення.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача