Укр Рус

Дослідження: Освіта продовжує життя людини

Дослідження: Освіта продовжує життя людини

Освіта продовжує життя людини незалежно від віку, статі, місця проживання та соціально-демографічних умов. Це показав великий мета аналіз, у якому дослідники розглянули понад 600 наукових праць. Вченим давно відомо, що освіченіші люди живуть довше. Разом з тим, кількісну оцінку, наскільки саме кожен рік освіти знижує ризик смерті серед дорослих, раніше не проводили.

Найбільше на сьогодні дослідження у цій галузі виконали фахівці американського Інституту вимірювання показників та оцінки стану здоров’я. У роботі, яку опублікував журнал The Lancet Public Health, вони встановили. З кожним додатковим роком навчання у школі чи університеті ймовірність померти з будь-яких причин знижується приблизно на два відсотки.

Подпишитесь на email рассылку!

Дослідники проаналізували 602 наукові статті, присвячені зв’язку між рівнем освіти та тривалістю життя людей. До огляду увійшли роботи з 59 країн, включаючи промислово розвинені (США, Великобританія, держави Євросоюзу) та країни, що розвиваються.

З’ясувалося, що у людей, які провчилися хоча б шість років, ймовірність смерті в середньому була на 13 відсотків нижчою, ніж у тих, хто не мав освіти. Після закінчення середньої школи (12 років навчання) ризик смерті зменшувався майже на 25 відсотків, а 18 років освіти (навчання у вузі плюс два роки післявузівської освіти) скорочували його на 34 відсотки.

Автори також порівняли вплив освіти та інших факторів, таких як здорове харчування, куріння та зловживання алкоголем. Позитивний ефект від 18 років освіти виявився співставний з користю від споживання оптимальної кількості овочів. Найсильніше “захисний” ефект освіти проявився серед молодших: у віці від 18 до 49 років кожен додатковий рік навчання знижував ризик смерті від усіх причин у середньому на 2,9 відсотка.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача