Укр Рус

Відбувся IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із 18 навчальних предметів

Відбувся IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із 18 навчальних предметів

Відбувся IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із 18 навчальних предметів, проведених 15 очно та 3 дистанційно. Цього року в змаганнях узяли участь 1 374 учасники із 24 областей України та Києва.

Олімпіад в очному форматі порівняно з попередніми навчальними роками побільшало: у 2022/2023 — 3 очні та 14 дистанційних, а в 2021/2022, 2020/2021 та 2019/2020 роках олімпіади не проводилися через пандемію COVID-19. До цього року востаннє повноцінні очні олімпіади відбулися у 2018/2019 навчальному році, тоді було проведено 26 очних змагань.

Зокрема, цьогоріч в очному форматі вдалося провести олімпіади з біології та хімії, що дало можливість учасникам продемонструвати практичні навички в лабораторіях. Цей формат є важливим, адже дозволяє всебічно оцінити знання та вміння школярів.

Подпишитесь на email рассылку!

Цього року олімпіади проводили під загальною координацією НЦ «МАНУ» разом із департаментами (управліннями) освіти і науки обласних державних адміністрацій, закладами освіти, а в деяких регіонах — інститутами післядипломної освіти.

«Організація змагань в умовах воєнного стану свідчить про рішучість держави підтримувати талановиту молодь і створювати для неї можливості для розкриття потенціалу. Олімпіади не лише сприяють збагаченню знань, а й об'єднують учасників та освітян з різних куточків України, стимулюючи обмін досвідом та ідеями», — наголосив перший заступник міністра освіти і науки Євген Кудрявець.

Участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах має величезну цінність для кожного учасника. Це не лише можливість продемонструвати знання, а й набути досвіду командної роботи, розвинути критичне мислення та творчі здібності. Перемога на олімпіаді відкриває шлях до реалізації освітніх та професійних амбіцій талановитої молоді.

Олімпіадний рух є важливою частиною загальної стратегії Міністерства освіти і науки України щодо розвитку освіти та підтримки обдарованих учнів.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача