Укр Рус

Доступ до міжнародних наукових ресурсів для українських учених: проєкт Research4Life

18 апреля 2024 89 Печать
Доступ до міжнародних наукових ресурсів для українських учених: проєкт Research4Life

Міністерство освіти і науки України спільно з Державною науково-технічною бібліотекою України продовжує інформувати про можливості міжнародного проєкту Research4Life.

Research4Life — проєкт, організований у форматі державно-приватного партнерства Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), Програмою ООН із навколишнього середовища (ЮНЕП), Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ), Міжнародною організацією праці (МОП), Корнельським і Єльським університетами, а також Міжнародною асоціацією науково-технічних і медичних видавців. Від 2002 року в межах проєкту понад 10,5 тис. установ із понад 125 країн, що розвиваються, отримали онлайн-доступ до академічної та професійної рецензованої наукової літератури.

Подпишитесь на email рассылку!

Нагадаємо, що українська наукова спільнота в межах проєкту Research4Life, продовжує отримувати безоплатний доступ до важливих світових електронних ресурсів. З березня 2022 року, завдяки підтримці видавців-партнерів, українські науковці можуть вільно користуватися колекціями журналів, книг, базами даних та довідковими матеріалами. МОН є також адміністратором із налаштування доступу до Research4Life.

На початку 2023 року Україну було переведено до групи країн «А» в межах проєкту, що забезпечило низку переваг, зокрема повнотекстовий доступ до наукових ресурсів.

Понад 550 українських установ уже зареєструвалися на порталі Research4Life, користуючись можливостями для своїх досліджень станом на сьогодні.

У березні 2024 року відбулася знакова щорічна зустріч координаторів «Research4Life Country Connectors», де українські представники вперше взяли активну участь. За результатами цієї зустрічі у щорічному звіті проєкту виділено спеціальний розділ, присвячений Україні. Цей розділ детально висвітлює участь наших установ у проєкті та підвищення обізнаності про можливості Research4Life серед українських дослідників. Детальніше про звіт за покликанням.

Важливий аспект: попри значну кількість зареєстрованих установ, у багатьох із них доступ мало використовується, а працівники недостатньо обізнані з можливостями, які пропонує їм партнерство Research4Life.

Ознайомитися з іншою актуальною інформацією щодо отримання доступу до Research4Life та можливості використання порталу, можна за покликанням.

Довідково:

Восени 2023 року було ініційовано низку україномовних вебінарів для підвищення обізнаності науковців, записи яких доступні на сайті Державної науково-технічної бібліотеки України.

Опубліковано:
Освітній портал op.ua
Автором статьи не является редакция сайта, поэтому все его источники относятся к автору самой статьи
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Інші новини

Показать больше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показать больше

Подпишитесь на email рассылку!

Получайте актуальную информацию об образовании в Украине и за рубежом

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача