UA Рус

ВР прийняла за основу проєкт Закону щодо ДПА та вступної кампанії 2023 року

07 лютого 2023 1030 Друк
ВР прийняла за основу проєкт Закону щодо ДПА та вступної кампанії 2023 року

Верховна Рада України прийняла за основу проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року (реєстр. №8228-1). Відповідне рішення підтримали 304 депутати.

Законопроєктом пропонується звільнити від проходження державної підсумкової атестації здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році. Також прийом до закладів фахової передвищої освіти та вищої освіти на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра, здійснюватиметься за результатами національного мультипредметного тесту.

Як наголошують у прес-службі Апарату Верховної Ради, таке рішення дозволить Міністерству освіти і науки України розробити та затвердити Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році, який дасть поштовх для подальшої роботи з організації національного мультипредметного тестування як конкурсного критерію доступу до освітніх послуг.

Підпишіться на email розсилку!

Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій доручено доопрацювати законопроєкт з урахуванням поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, скоротивши строк подання таких поправок і пропозицій наполовину, та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача