UA Рус

Методичний порадник для освітян щодо використання принципів ОДГ/ОПЛ

12 грудня 2023 351 Друк
Методичний порадник для освітян щодо використання принципів ОДГ/ОПЛ

Експерти DECIDE у межах спільної з МОН ініціативи «Стаємо сильнішими разом!» розробили «Стаємо сильнішими разом: методичний порадник з використання ресурсів ОДГ/ОПЛ у роботі з дитячими спільнотами задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни».

Порадник призначений для педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

У ньому йдеться про соціальні, психологічні й педагогічні аспекти інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни. Крім того, з нього можна дізнатися про розвиток дружньої атмосфери в дитячій спільноті, дослідження прав людини і прав дитини, прийняття різноманітності, спільне погодження правил та конструктивне розв'язання конфліктів.

Підпишіться на email розсилку!

Порадник також містить добірку навчальних активностей, які покликані розвивати в дітей когнітивні, поведінкові, соціальні й емоційні навички, необхідні для соціальної адаптації, інтеграції, інклюзивності й самореалізації особистостей та спільнот. Активності можна використовувати не лише для сприяння інтеграції дітей, а й для розвитку демократичної взаємодії, емпатійного спілкування та шанобливого ставлення до прав людини і прав дитини в дитячих спільнотах.

Довідково:

Ініціативу «Стаємо сильнішими разом!» реалізовує проєкт DECIDE у партнерстві з Офісом Омбудсмана України, Міністерством освіти і науки України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

Також від DECIDE доступна серія вебінарів у ютубі для педагогів і батьків, яка допоможе ліпше розуміти дітей та працювати з ними під час війни.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача