UA Рус

За кошти програми ЄС «Еразмус+» будуть надруковані підручники з української мови для 5-го класу

03 грудня 2022 647 Друк
За кошти програми ЄС «Еразмус+» будуть надруковані підручники з української мови для 5-го класу

1 грудня 2022 року відбувся 5-й Європейський освітній форум, на якому Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет звернувся до його учасників, де зокрема подякував за потужну підтримку сфери освіти і науки України.

«Ми щиро вдячні усім країнам Європейського Союзу за непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також за всі заходи, здійснені урядами ваших країн для допомоги українським тимчасово переміщеним дітям, студентам, працівникам освіти і науки та усім громадянам України, які були вимушені втікати за кордон через жорстоке вторгнення рф на територію України», – звернувся до учасників Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Міністр освіти, молоді та спорту Чеської Республіки Владімір Балаш під час заходу представив ухвалену Декларацію Коменського, яка засуджує російську агресію в Україні, державам-членам ЄС на Європейському освітньому саміті.

Підпишіться на email розсилку!

Декларацію вже підтримали Словенія, Хорватія, Литва, Естонія, Фінляндія та Португалія.

Перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко взяв участь у форумі, що пройшов під девізом «Bright young minds».

Цьогоріч окрема панель форуму була присвячена питанням українських школярів та студентів, їхній інтеграції в освітні системи країн-членів ЄС, а також відновленню України.

Під час форуму було публічно представлено підтримку Європейської комісії українській системі шкільної освіти: за кошти програми ЄС «Еразмус+» будуть надруковані підручники з української мови для 5-го класу.

Андрій Вітренко висловив подяку всім державам-членам ЄС за підтримку українських студентів, дослідників та співробітників, які знайшли свій тимчасовий захист за межами України. Також він наголосив на важливості підтримки інституційної спроможності української системи вищої освіти для її негайної та тривалої відбудови та відновлення.

Під час форуму Перший заступник Міністра наголосив на ключовому значенні участі закладів вищої освіти України як повноправних членів в ініціативі Європейських університетських альянсів. Це стане хорошим фундаментом для того, щоб українські університети стали рівноправними партнерами з європейськими колегами.

Андрій Вітренко також наголосив, що Україна продовжує підтримувати подальші ініціативи Twinning та двосторонню співпрацю між університетами в Україні та державах-членах ЄС.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача