UA Рус

Збитки системі освіти України через війну становлять майже $14 млрд

31 березня 2024 207 Друк
Збитки системі освіти України через війну становлять майже $14 млрд

Відповідно до оцінки Світового банку «UKRAINE Third Rapid Damage and Needs Assessment (RDNA3) February 2022 – December 2023» (UA RDNA3 report) у зв’язку з повномасштабною агресією національна освіта зазнала збитків на $13,923 млрд, повідомили в Міністерстві освіти і науки України у відповіді на запит журналіста Ґвара Медіа.

У період з лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року близько 13% освітньої інфраструктури було пошкоджено або зруйновано внаслідок війни, що за оцінками становить $5,6 млрд.

Ця частка включає пошкодження 3 583 навчальних закладів і руйнування 394. У той час на школи припадає більша частина збитків (постраждало 1 888 закладів), вищі навчальні заклади та науково-дослідні установи зазнали вищі показники пошкоджень – відповідно 21% – 183 і 31% від загальної кількості закладів.

Підпишіться на email розсилку!

Хоча пошкоджені навчальні заклади, як правило, продовжують працювати в режимі онлайн, руйнування дошкільних закладів часто призводить до припинення надання послуг для дітей раннього віку, збільшуючи навантаження на вихователів та обмежуючи їхню участь на ринку праці.

Руйнування освітніх будівель здебільшого зосереджено у східних та південних областях: 35-69% всіх навчальних закладів зруйновано та пошкоджено у Донецькій, Харківській, Херсонській та Луганській областях.

Потреби, пов’язані з реконструкцією інфраструктури та відновленням якісної очної освіти, оцінюються в $13,9 млрд на період 2024-2033 років. Реконструкція навчальних закладів коштуватиме $9,8 мільярда і може зайняти 10 років.

Загальні інвестиційні пріоритети на відновлення та реконструкцію на 2024 рік оцінюються в $1,2 млрд. Ці пріоритети відображають незмінну важливість забезпечення доступу до очної освіти для покращення якості навчання.

Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача