UA Рус

Як компенсувати нестачу спілкування під час дистанційного навчання: способи соціалізації дітей

26 вересня 2022 1349 Друк
Як компенсувати нестачу спілкування під час дистанційного навчання: способи соціалізації дітей

В умовах повномасштабної війни навчальний процес в більшості шкіл проходить в дистанційному форматі. Не зважаючи на чисельні переваги, вагомим недоліком онлайн навчання є відсутність повноцінної комунікації з однолітками, що може негативно впливати на психологічний стан дитини, успішність, взаємовідносини в сім’ї. Аби дистанційне навчання не було токсичним, батьки можуть частково компенсувати нестачу спілкування. Для цього існує декілька дієвих способів.

Підтримувати зв’язок з однокласниками допоможуть сучасні технології. Чати в месенджерах можуть використовуватися не лише для навчання, а й для спілкування. В них діти можуть ділитися власними емоціями, враженнями, обговорювати інтереси, досягнення. Для цього можна не лише переписуватися, а й влаштовувати відео зустрічі. 

Такий спосіб спілкування добре підходить для скромних дітей, які мають проблеми із соціалізацією. В таких умовах вони відчувають себе більш комфортно, не соромляться показувати власні приховані таланти. 

Підпишіться на email розсилку!

Для згуртування дітей можна влаштовувати колективні челенджі, конкурси, екскурсії чи веб-квести онлайн. Такий формат організації освітнього процесу дозволить не лише краще засвоїти матеріал, а й отримати безліч позитивних емоцій. Оскільки під час таких зустрічей у віртуальному просторі, діти вчаться взаємодіяти між собою, ділитися враженнями, досвідом.

Дистанційний формат навчання надає більше можливостей для якісного спілкування батьків та дітей. В цей час дорослі стають не формальними, а безпосередніми учасниками освітнього процесу та мають змогу не лише за ним спостерігати, а й допомогти дитині в разі потреби. В такий спосіб дитина відчуває себе більш впевнено й комфортно.  

Після завершення навчання з дитиною варто обговорити її враження від уроків, що нового та цікавого вона дізналася. А зробити це краще на спільній прогулянці. У вільний час з дітьми варто частіше читати разом, дивитися цікаві та пізнавальні відео, грати в настільні ігри. У вихідні можна відвідати кінотеатр, кафе, сходити на каток, у кафе тощо.

Вчасна реакція батьків на зміну у поведінці дитини допоможе уникнути багатьох проблем, також покращити родинні стосунки.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача