UA Рус

Чи стане обов’язковим щеплення школярів проти COVID-19?

14 січня 2022 1047 Друк
Чи стане обов’язковим щеплення школярів проти COVID-19?

Наразі вакцинація школярів не є обов’язковою, однак в Міністерстві охорони здоров’я розглядаються питання щодо вакцинації дітей від 5 років. В разі ухвалення відповідного рішення в МОН будуть неухильно виконувати його й вимагати щеплення дітей шкільного віку, про що розповів в ефірі телеканалу «OBOZREVATEL» начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко.

Підпишіться на email розсилку!
Чиновник наголосив, що ситуація з вакцинацією педагогічних працівників та персоналу шкіл ж вкрай позитивною. Нині залишилось лише менше ніж 3% нещеплених працівників закладів освіти. Повну дозу вакцинації отримали понад 92%.

Він нагадав, що в регіонах, які потрапили до жовтої зони, 100% працівників мають бути вакциновані хоча б однією дозою, а до червоної – двома.

Чи становлять загрозу з точки зору поширення вірусу невакциновані школярі та деякі батьки, Кононенко відповідає, що це проблемою. В разі прийняття рішення МОЗ щодо обов’язкової вакцинації дітей шкільного віку, в МОН будуть неухильно виконувати дану норму.

Він зазначив, що наразі розглядається питання щодо вакцинації дітей від 5 років з точки зору медичних показань до щеплення. У МОН слідкують за протоколами, що затверджує МОЗ.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача