UA Рус

Мінсоцполітики запустило програму навчання патронатних вихователів

20 вересня 2022 694 Друк
Мінсоцполітики запустило програму навчання патронатних вихователів

В рамках проєкт «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» за підтримки ЮНІСЕФ Україна, 13 вересня 2022 року Міністерство соціальної політики запустило курс підготовки тренерів, які навчатимуть кандидатів у сімейні форми виховання.

У Мінсоцполітики зауважили, що на тлі війни, коли ще більше дітей потребує захисту та підтримки, важливо посилити та пришвидшити підготовку патронатних вихователів, усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів.

«Діти не мають виховуватися в інституційних закладах. Тому надзвичайно важливо підготувати максимальну кількість тих дорослих, які готові стати родинами для дітей, особливо зараз, коли у зв’язку з війною, розв’язаною росією, збільшується кількість дітей, залишених без батьків»,  - наголосила заступниця Міністра соціальної політики Уляна Токарєва.

Як нагадали у Мінсоцполітики, у 2019 році була створена експериментальна варіативна програма підготовки кандидатів у сімейні форми виховання, патронатних вихователів та усиновлювачів на Тернопільщині, яка отримала позитивні рецензії від науковців та пройшла громадське обговорення і додаткову фахову експертизу.

Підпишіться на email розсилку!

Наразі досвід Тернопільщини перенесений на всю Україну. Нова програма не скасує попередні, однак має свої особливості:

  • частину занять тренери будуть проводити спільно, іншу – по групах (окремо для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники, усиновлювачі, патронатні вихователі), що дозволить більш персоналізовано готувати кандидатів на створення визначеної сімейної форми виховання;
  • на заняттях присутній психолог;
  • додалися заняття з безпеки та домедичної підготовки.

Наразі курс проходять 49 фахівців, котрі мають досвід тренерської чи викладацької діяльності, та навчатимуться на тренерів. Ще 25 претендентів стануть психологами, які супроводжують навчання.

Курс передбачає як дистанційні, так і очні заняття. Підготовка триватиме три місяці. За підсумками навчання кандидати отримають сертифікати тренера та готуватимуть вже самостійно у своїх регіонах сім’ї кандидатів на створення однієї з сімейних форм виховання, патронатних вихователів.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача