UA Рус

ЗНО з яких предметів є обов’язковими для вступу до вишу: роз’яснення МОН

09 лютого 2022 1856 Друк
ЗНО з яких предметів є обов’язковими для вступу до вишу: роз’яснення МОН

Окрім якісної підготовки до майбутнього зовнішнього незалежного оцінювання майбутнім вступникам слід правильно обрати перелік предметів аби мати ширші можливості для вступу до закладів вищої освіти. Міністерство освіти і науки нагадує про предмети ЗНО, що є обов’язковими для вступу до вишу.

Підпишіться на email розсилку!
Конкурсні предмети, результати з яких потрібні для вступу на ту чи іншу спеціальність, наведено у Додатку 4 до Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році.

Першим предметом для будь-якої зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова. Успішно склавши ЗНО з української мови і літератури, учасники зможуть вступати на будь-яку омріяну спеціальність, адже отримають не тільки результати тестування  з обраного навчального предмета, але й додатково – результат ЗНО з української мови. Однак важливо зазначити, що результат ЗНО з української мови не можна буде використати замість результату з української мови і літератури.

Для осіб, що вступатимуть на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), другий і третій конкурсні предмети різняться залежно від спеціальності. Інформацію про те, якими саме будуть ці предмети, наведено у Додатку 4.

Вступникам, які бажають здобути ступінь молодшого бакалавра, потрібні результати з двох конкурсних предметів. Першим предметом є українська мова або українська мова і література. Другий предмет ЗНО пропонується на вибір вступника з переліку других та третіх предметів, зазначених у таблиці Додатка 4. Для мистецьких спеціальностей другим предметом є творчий конкурс, який складається у закладі освіти.

Для тих, хто вступатиме на основі молодшого спеціаліста або фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра, необхідно буде отримати результати ЗНО з двох предметів, а також скласти фахове випробування у закладі освіти. Першим предметом, як у двох попередніх випадках, є українська мова або українська мова і література. Другим конкурсним предметом для таких вступників за вибором закладу освіти у разі участі у конкурсі на бюджетні місця буде математика або історія України, а для вступників на контракт заклади можуть запропонувати власний перелік предметів на вибір вступника.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача